Посланикът на Китай в Австралия призова Канбера да засили спасителните

...
Посланикът на Китай в Австралия призова Канбера да засили спасителните
Коментари Харесай

Китай търси помощ от Австралия за откриването на екипажа на потъналия риболовен кораб

Посланикът на Китай в Австралия прикани Канбера да ускори избавителните си старания, за да помогне за намирането на 39-те изчезнали членове на екипажа на китайски рибарски транспортен съд, който се прекатурна в Индийския океан при започване на тази седмица. Това съобщи организация Ройтерс.

Това е в границите на австралийската зона за търсене и избавяне. Желаем нашите австралийски сътрудници да се координират с други интернационалните или задгранични плавателни съдове или кораби наоколо до региона, с цел да оказват помощ за търсенето и спасяването, с цел да спасим допустимо най-вече животи, съобщи дипломат Сяо Чиан.

Той благодари на австралийските управляващи за изпращането на три самолета и четири кораба в региона, ситуиран на към 5000 километра от западния бряг на страната. Надявам се, че напъните освен ще продължат, само че и ще бъдат засилени, добави посланикът.

Той разясни, че корабът е открит, само че от екипажа няма следи, написа news.bg.

Президентът Си Дзинпин подреди да се положат всички старания за издирването на изчезналия екипаж, който включва 17 китайски жители, 17 индонезийци и петима филипинци.

Китай координира избавителната задача с няколко страни, в това число Индонезия, Шри Ланка и Малдивите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР