Посланието от президентството беше обединение и намаляване на политическото напрежение.

...
Посланието от президентството беше обединение и намаляване на политическото напрежение.
Коментари Харесай

Явор Божанков: Със служебния кабинет се търси реваншизъм срещу БСП

Посланието от президентството беше обединяване и понижаване на политическото напрежение. Съставът на служебния кабинет демонстрира тъкмо противоположното.

Това съобщи някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков в предаването " Лице в лице " по БТВ.

По думите му с новото служебно държавно управление ще се търси реваншизъм.

Пример е министърът на стопанската система - този човек е уволнен от това управление. Ясно е, че ще се търси персонална вендета и удар по Българска социалистическа партия. Печели Борисов, който ще гледа по какъв начин едни хора, които го подлагаха на критика, нападна други хора, добави още той.

Когато служебният кабинет влезе в магазина на единия щанд са държавните проблеми, на другия реваншизма. Краткият мандат не позвоялва да вземеш всичко. Взимаш едното и излизаш. Ако се тръгне по линия на реваншизма, както потегля, ще платим висока цена. Големият въпрос е за какво е този реваншизъм и тази офанзива, сподели още той.

Според Божанков президентът Радев е основал архитектурата на последните няколко Народното събрание.

Тези парламенти са по архитектура заложена от президента. Той прикани да се гласоподава за новите партии, в това число и за Кирил Петков. Той е един от архитектите на Народните събрания. Големият въпрос е за какво е този реваншизъм. Този кабинет съумя да остави на служебния 1.5 милиарда лева държавен остатък, работеща железница, закрито спеправосъдие. Не споделям, че нямаше неточности, само че по главните цели за битка с корупцията, нищо не беше променено, означи депутатът от Българска социалистическа партия.

Има поръчка за мир сред ГЕРБ и Румен Радев. Не мога да кажа какво е трансформирало връзките. Големият въпрос е по какъв начин продължава България от тук нататък и считам, че има 4 благоприятни условия. Първата опция е ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане " да завоюват изборите. Тези сили, които смъкнаха ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Ако завоюват, знаем какво следва - реституция на остарелия режим. Втората догадка е да има антикорупционно болшинство сред " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия. Работим в посока да съберем това болшинство. Трето - болшинство към евроатлантически полезности. Това е желанието на Бойко Бориосв и той се опита да притегли Кирил Петков. Четвъртата догадка са предварителни избори, уточни Божанков.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР