Пощенска марка 200 години от рождението на Станислав Доспевски ще

...
Пощенска марка 200 години от рождението на Станислав Доспевски ще
Коментари Харесай

Марка излиза за 200-годишнината от рождението на Станислав Доспевски

Пощенска марка " 200 години от рождението на Станислав Доспевски " ще бъде издадена през тази година. Това оповестиха от Художествената изложба в Пазарджик, носеща името на създателя. Очаква се марката да бъде пусната през декември - рождената дата на огромния български художник е 3 декември 1823 година.

През юни 2022 година с писмо до Министъра на превоза и известията и с копие до Специализиран експертен съвет по маркоиздаване, Исторически музей - Самоков и Художествена изложба " Станислав Доспевски " - Пазарджик са създали предложение за издаване на пощенска марка " 200 години от рождението на Станислав Доспевски ". На 31 октомври предходната година във към този момент наложеният " Тематичен проект за стартиране в приложимост на пощенски марки, на пощенски артикули и на специфични пощенски печати през 2023 година " е утвърдено и включено подаденото предложение.

" В изображенията към обявата сме присъединили фотоси на двете марки свързани със Станислав Доспевски, които успяхме да издирим - допълват от Художествената изложба.

В уеб страницата на Министерство на превоза и известията може да бъде прегледан азбучник на българските пощенски марки 1879-2005 година Блок марката във връзка 150 години от рождението на Станислав Доспевски сплотява две марки скартините: " Портрет на Домника Ламбрева " и " Автопортрет ". Интересна е марка от 1950 година с " Автопортрет " на Станислав Доспевски ". Не успяхме да намерим положително изображение на марката, не е явен мотива за основаването ѝ, само че още по-любопитни са годините вписани отвесно след името на Стансилав Доспевски: " 1826 - 76 ". Предполагаме, че са сбъркани годините на раждане и гибел на художника " - пишат още от галерията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР