Пощенска банка получи за пети път високо отличие от Европейската

...
Пощенска банка получи за пети път високо отличие от Европейската
Коментари Харесай

Пощенска банка е най-активна в търговското финансиране в България през 2018 г.

Пощенска банка получи за пети път високо отличие от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) – премията за „ Най-активна банка в България в комерсиалното финансиране за 2018 година ” (Most Active Issuing Bank in Trade Finance for 2018). Призът беше връчен на публична гала, която се организира в Сараево, Босна и Херцеговина.

Пощенска банка реализира общ размер на осъществените по програмата покупко-продажби, който възлиза на над 17 млн. евро за миналата година. Институцията, благодарение на програмата за комерсиално финансиране на Европейска банка за възстановяване и развитие, интензивно поддържа външнотърговската активност на български компании, като им дава цялостен пакет от артикули, които понижават до най-малко рисковете за тях и им обезпечават благоприятни условия за развиване на външни пазари. Пощенска банка обичайно регистрира отлични резултати в предлаганите факторинг услуги и за поредна година е водеща на пазара на факторинг услуги в България – с над 45% пазарен дял от цялостния размер на факторинг бизнеса и 60% дял от експортния факторинг. На годишна база за 2018 година финансовата институция бележи растеж на факторинг услугите от към 37%. Пощенска банка предлага услугите си в региона на факторинга в над 90 страни от Европа, Югоизточна Азия, Северна и Южна Америка.

„ За Пощенска банка е чест да получи за пети път влиятелното отличие от Европейската банка за възобновяване и развиване. Тази премия е значимо и обективно самопризнание за напъните на целия екип, ориентирани към подкрепяне на бизнеса в България и основаването на работещи решения за фирмите, съобразени напълно с техните съответни потребности. За нас, като новаторска финансова институция, е предопределение да сътворяваме условия за развиване на положителните хрумвания и планове, тъй като те носят добавена стойност за стопанската система и водят до повишение на стандарта, благосъстоянието и конкурентоспособността. Тази премия демонстрира, че сме построили дълготрайни доверени партньорства с бизнеса, учредени на професионализъм, чудесно обслужване и надеждна консултация. Тя в допълнение ни стимулира да продължим да работим още по-усилено в тази посока и отсега нататък “, разясниха от Пощенска банка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР