Пощенска банка беше отличена за седми път с високото отличие

...
Пощенска банка беше отличена за седми път с високото отличие
Коментари Харесай

Пощенска банка с отличие от европейската банка за възстановяване и развитие

Пощенска банка беше отличена за седми път с високото отличие от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) – премията за „ Най-активна банка в България в комерсиалното финансиране за 2020 година “ (Most Active Issuing Bank in Bulgaria in 2020). Призът беше връчен по време на юбилейната 30-а публична среща, която се организира в онлайн формат и с семейството на Лондон.

Пощенска банка реализира общ размер на осъществените по програмата покупко-продажби, който възлиза на над 3 милиона евро за миналата година. Институцията, благодарение на програмата за комерсиално финансиране на Европейска банка за възстановяване и развитие, интензивно поддържа външнотърговската активност на български компании, като им дава цялостен пакет от артикули, които понижават до най-малко рисковете за тях и им обезпечават благоприятни условия за развиване на външни пазари. Пощенска банка, която още през 2004 година стартира да предлага факторинг услуги на българския пазар, обичайно регистрира отлични резултати и за поредна година е водеща на пазара на факторинг услуги в България – с над 47% пазарен дял от цялостния размер на факторинг бизнеса и почти 60% дял от експортния факторинг. На годишна база за 2020 година финансовата институция резервира размерите си на факторинг услугите по отношение на 2019 година макар комплицираната икономическа конюнктура и провокациите, подбудени от Covid-19. Пощенска банка предлага услугите си в региона на факторинга в над 70 страни от Европа, Югоизточна Азия, Северна и Южна Америка.

„ Получаването за седми път на това влиятелно отличие от Европейската банка за възобновяване и развиване е самопризнание за напъните на целия екип и за Пощенска банка е чест да го одобри. В нашата банка влагаме в развиването и подпомагането на предприемаческата екосистема като поддържаме положителните хрумвания и планове, тъй като те носят добавена стойност за стопанската система и водят до повишение на стандарта, благосъстоянието и конкурентоспособността. Наградата е ясно удостоверение за построените работещи дълготрайни партньорства, учредени на професионализъм и отлична експертиза, по тази причина в допълнение ни предизвиква да продължаваме да работим в тази посока “, показаха от Пощенска банка.

По време на церемонията по оповестяване на спечелилите шефът на Европейската банка за възобновяване и развиване Одил Рено-Басо акцентира какъв брой тежки са били невижданите спирания в интернационалната търговия, породени от световната пандемия в последната година и половина. „ Виждам какъв брой старателно продължавате да работите по тази причина имам вяра, че ще преодолеем и това предизвикателство “, добави тя.

Церемонията в Лондон беше част от 30-ата годишна среща на Европейска банка за възстановяване и развитие. Успоредно с нея се организира и бизнес конгрес, отдаден на нововъведенията, цифровите трансформации, построяването и развиването на по-добри и устойчиви стопански системи. Петдневният виртуален бизнес конгрес предложи на гостите динамична дискусионна стратегия със необятно обхватни тематики, както и поредност от специфични събития. Сред участниците имаше водещи финансисти, икономисти, предприемачи, представители на държавни институции.

Европейската банка за възобновяване и развиване е основана през 1991 година за да способства за икономическия напредък и да подкрепи прехода към пазарно насочена стопанска система на страните от Централна и Източна Европа, приели да съблюдават правилата на народна власт. Акционери в нея са 68 страни и 2 междудържавни институции - Европейският съюз и Европейската капиталова банка. Чрез капиталовата си политика Европейска банка за възстановяване и развитие подкрепя и спомага за реализиране на структурни и секторни промени в страните на активност, развиването на конкуренцията, стимулирането на частната самодейност и развиването на инфраструктурата, нужна за поддръжката на частния бранш.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР