Посетителите на фестивала Plovdiv BeerFest, който ще се проведе този

...
Посетителите на фестивала Plovdiv BeerFest, който ще се проведе този
Коментари Харесай

Plovdiv BeerFest с безплатни питиета срещу събрани отпадъци

Посетителите на фестивала Plovdiv BeerFest, който ще се организира този уикенд на поляната на Младежки рид, ще се насладят на безвъзмездни напитки против събрани разделно боклуци. Проявата е част от акцията Junk Around, част от дълготрайната стратегия _Място България, с която от сдружението БГ Бъди деен се пробват да ангажират жителите да пазят чиста и красива градската среда.

Освен акцията " Който пази чисто, пие бира! ", по време на фестивала ще бъде извършена огромна осведомителна акция на тематика понижаване на отпадъците, които остават след огромни събития и ангажирани на жителите дълготрайна с тематиката за по-малко боклуци в всекидневието.

Активистите от _Място Пловдив, самодейност на съдружие БГ Бъди деен, ще спомагат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специфичен инфо пункт на фестивала, на който доброволци ще оказват помощ на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще коментират на посетителите на Бирения Фест по какъв начин да понижат и оползотворяват ежедневните си боклуци.

" Очаквам в събирането на боклуци по време на фестивала да се включат доста хора, които да почерпят ентусиазъм и да бъдат подготвени за дребни промени в всекидневието си, които да ни оказват помощ да оставим по-чиста поляната след фестивала ", показа Стефан Горанов, уредник на Plovdiv BeerFest.

" Искаме да вдъхновим хората да бъдат изобретателни, дейни и виновни към мястото, на което се забавляват. Посланието за потребността от преработване на опаковките от храни и питиета към този момент стигна до хиляди гости на събитията в Пловдив, по време на събитията от 2019-а, с помощта на платформата " Аз, Ти, Пловдив ", която инициирахме през предходната година. С уредниците на Бирения фест работихме и през миналата година. Сега продължаваме още веднъж да разпространяваме дружно идея за събития #Безотпадъци. Приветстваме тези стъпки на смяна в провеждането на събития и се радваме да забележим резистентност в дейностите на уредниците. ", сподели Румяна Киризиева, от БГ Бъди деен.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се причислят към самодейността и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, с цел да запазим дружно поляната на Младежки рид чиста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР