Посетих позициите на 110-а механизирана бригада в Авдеевка, написа Зеленски,

...
Посетих позициите на 110-а механизирана бригада в Авдеевка, написа Зеленски,
Коментари Харесай

Зеленски посети фронтовата линия при Авдеевка

" Посетих позициите на 110-а механизирана бригада в Авдеевка ", написа Зеленски, придружавайки известието си с видеоклип, на който се вижда по какъв начин стои пред табела с името на града и връчва оценки на бойците. Украинският президент акцентира, че това е " един от най-трудните региони на фронтовата линия " и добави, че " персонално е благодарил на бойците " и е " разискал отбранителната обстановка и главните потребности с командира " на подразделението.

" Благодаря на всички, които са на фронтовата линия, за тяхната работа, за тази година, в която цялата страна оцеля с помощта на тези бойци ", акцентира Зеленски.

От началото на съветското настъпление през февруари 2022 година украинският президент посети на няколко пъти фронтовата линия, в това число град Бахмут - мястото на най-дългата и смъртоносна борба във войната, преди завладяването му от Москва през май.

Руските войски се пробват от месеци да обкръжат Авдеевка. Индустриалният град в Донбас е трансфорат в бастион от украинските сили от 2014 година насам. Борбата за града е главната гореща точка на фронта след неуспеха на лятната украинска атака.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР