Посещението на премиерът на България в Киев е символично и

...
Посещението на премиерът на България в Киев е символично и
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Армията трябва да се разпусне и парите да се пренасочат

Посещението на министър председателят на България в Киев е алегорично и цели да покаже, че сме дружно с всички останали държавни водачи, които към този момент са били в Киев, без значение какъв брой дребна страна сме. Това съобщи в ефира на Евроком писателят Нидал Алгафари.

Той обърна внимание и на подаръкът на министър председателят Денков - имитация на меча на Кубрат. Според Алгафари, Зеленски не е получил меча преди брифинга, заради протоколни съображения.
" Това не е протоколен гаф. С този подарък ние демонстрираме, че поддържаме Украйна ", безапелационен беше той.

На въпрос, обвързван с ПВО-тата, които Володимир Зеленски желае от България, Алгафари сподели, че е редно да ги предоставим. По негови думи, те стигат " единствено за по един изстрел ", и не биха ни свършили работа при евентуално нападание.

" Според мен, армията би трябвало да бъде разпусната, би трябвало да се построи нова тактика за военна теория ", съобщи още той.

" Не виждам против кого има да се бием. Ако Турция тръгне против нас би ни прегазила. Ние нямаме потребност от поддръжка против Турция и Гърция да вземем за пример, тъй като членуваме с тях в НАТО. Обградени сме от държави-членки на НАТО, като се изключи Сърбия и Северна Македония, с които имаме други съглашения ", посочи писателят.

" Парите, които се наливат в войска, би трябвало да се пренасочат към обучение или друга значима идея ", безапелационен беше Алгафари.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР