Посещението на премиера на Соломоновите острови Менасе Согаваре в Китай

...
Посещението на премиера на Соломоновите острови Менасе Согаваре в Китай
Коментари Харесай

Менасе Согаваре: Соломоновите острови ще развиват неотклонно отношенията си с Китай

Посещението на премиера на Соломоновите острови Менасе Согаваре в Китай бе второто му след установяването на дипломатически връзки сред Китай и Соломоновите острови през 2019 година Този път бе публично открито всеобхватно стратегическо партньорство на взаимно почитание и общо развиване в новата епоха. Бе намерено и посолство на Соломоновите острови в Китай. Согаваре съобщи, че страната му ще развива праволинейно връзките си с Китай.

Дългогодишните политики на Китай към тихоокеанските островни страни могат да бъдат систематизирани като равноправно общуване, взаимноизгодно съдействие, културен взаимен разцвет, приобщаване и взаимно развиване. Това отразява и правилото на задграничния продан, към който Китай постоянно се е придържал, т.е. взаимно почитание и тъждество сред всички страни. „ Установяването на дипломатически връзки с Китай е верният избор, изработен от Соломоновите острови. Китай отдава огромно значение на потребностите на тихоокеанските островни страни, което е изцяло друго от другите огромни страни “, сподели Согаваре.

На първата среща на върха на Форума за дейности за световното споделено развиване Согаваре уточни, че изкореняването на бедността изисква икономическо овластяване посредством качествена инфраструктура, а Китай е най-големият инфраструктурен сътрудник на Соломоновите острови. В момента той е и най-големият търговски сътрудник и най-голямата експортна дестинация на Соломоновите острови, като износът за Китай съставлява две трети от общия експорт на страната. Придържането към правилото за „ един Китай “ се е трансформирало в общ консенсус на Соломоновите острови.

По време на визитата на Согаваре в Китай двете страни подписаха редица двустранни документи, обхващащи съдействието в области като развиването, търговията, гражданската авиация, митниците, метеорологията и други, което задълбочи партньорството сред двете страни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР