Посещението на по-малките градове и селските райони в дадена страна

...
Посещението на по-малките градове и селските райони в дадена страна
Коментари Харесай

Кои са най-красивите малки градчета в света?

Посещението на по-малките градове и селските региони в дадена страна е идеалният метод да излезете от утъпкания път на почивката си. Тези съвършени като пощенска картичка места са освен прелестни за гледане, само че също по този начин оферират късмет да изживеете разнообразни страсти в страната, която посещавате, и в множеството случаи са лишени от тълпите, които ще намерите в огромните градове, написа Time out, представени от БТВ. 

Ротенбург об дер Таубер, Германия

Ротенбург об дер Таубер е градът в жанр приказка, който сте виждали в обществените медии. Разположен в северна Бавария, този дребен град е толкоз хубав. Симпатични дървени къщи с цветни кутии за цветя в прозорците, калдъръмени улици и топли, мигащи лампи. Има средновековна архитектура, обичайни заведения за хранене и даже палат за разглеждане. За още по-магическо преживяване посетете града по Коледа, когато е покрито със сняг и е хазаин на коледен базар напряко като от филм на Hallmark.

Уае Ребо, Индонезия

Ще са нужни малко завършения, с цел да стигнете до град Уае Ребо на остров Флорес в Индонезия, само че пейзажите тук са повече от заслужаващи пътуването. Районът притегля гости от надалеч, с цел да видят обичайните конусовидни къщи Mbaru Niang, които се намират тук на върха на рид, на фона на трагични планини и заобиколени от буйна джунгла. За да стигнете до Уае Ребо ще би трябвало да минете 3-часов преход, което значи, че тези, които създадат пътуването, могат да останат за една нощ там, да се срещнат с локалните селяни и да следят звездите в един от най-отдалечените райони на Индонезия.

Гринделвалд, Швейцария

В Бернските Алпи в Швейцария се намира Гринделвалд, малко градче, със заснежени върхове и тучни ливади в близост. Долината е осеяна с типични швейцарски дървени хижи, които са идеалната база през зимата, когато феновете на снежните спортове се стичат в най-големия ски курорт в района. След като снегът се стопи, полетата цъфтят с диви цветя и има повече от 300 км пътеки за разходки и велосипедни направления, които се вият около гори, реки и пенливи езера. Ако не е задоволително да видите планините изпод, има и кабинкови лифтове до връх First и Jungfraujoch.

Гуатапе, Колумбия

Този град с цветовете на дъгата на няколко часа източно от Меделин, Колумбия, не може да бъде по-готов за камера. Стръмните калдъръмени улички тук са оградени от дребни дървени къщи, украсени с безчет ярки цветове и красиви стенописи. Изглежда тук всичко е боядисано, от стълби и балкони до стени и рамки на прозорци, което подсигурява, че има опция за фотоси зад всеки ъгъл. Разходете се по улиците и се уверете, че сте подготвени да изкачите 659-те стъпала нагоре по извисяващата се канара на Гуатапе за панорамна панорама към близките езера и островчета.

Есперанс, Австралия

Западна Австралия в никакъв случай не съумява да си обезпечи място в който и да е лист, когато става въпрос за хубост, а град Есперанс, който има население от едвам 13 000 души, би трябвало да бъде отпред на листата на всеки, който посещава страната. Есперанс е посипан с меки като захар плажове и едни от най-сините води в света, които притеглят сърфисти и плувци отвред. В Lucky Bay ще споделите пясъка с популация от другарски настроени кенгура, до момента в който в националния парк Cap Le Grand игриви делфини и тюлени се плискат в плитчините, а китовете минават край брега.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР