Посещението на Негово светейшество Папа Франциск у нас е добър

...
Посещението на Негово светейшество Папа Франциск у нас е добър
Коментари Харесай

Борисов: Папата поощри това, което правим с магистралите и мостовете

Посещението на Негово светейшество Папа Франциск у нас е добър знак за целия свят. България стои добре на фона на споровете, които има в района и това се прави оценка. Неслучайно след тези три дни в страната ни папата ще отиде в Северна Македония, поради това че слагаме мирът и разбирателството преди всичко. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си на четири очи с папа Франциск.

Борисов описа пред публицистите на Летище София защо са си говорили със Светия отец. "Поощри това, което вършим с мостовете и автомагистралите. Точно като се разделяхме сподели още един път, че автомагистралите и мостовете са свързващото и определящото и мира. Поздрави ме за това, което направихме за Западните Балкани по време на нашето председателство ", изясни министър-председателят. По думите му това били политическите послания на папата за страната и района.

Според премиера Борисов апостолическото посещаване на папа Франциск е висока чест за България, вдъхновяващо обръщение и поддръжка за мира в района и света.

Аз съм набожен човек, българинът е набожен човек. Радвам се и благодаря на всички българи, за разбирането и за тази опция, да посрещна един от знаците на вярата за актуалния свят - Негово Светейшество Папа Франциск. Вярвах, че той ще одобри поканата да посети България, имам вяра, че страната ни ще остави в него спомен за положителни хора, толерантни и миролюбиви “, съобщи Бойко Борисов преди началото на визитата.

По думите му визитата на папа Франциск е огромна реклама за България то фактът, че за повторно папа посещава страната ни значи че демократичните процеси са необратими.

В момента папа Франциск беседва на четири очи с президента Румен Радев на "Донкуков " 2.

Още по тематиката: Видео от изявлението на Бойко Борисов

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР