Посещението на министъра на търговията на САЩ Джийн Раймондо в

...
Посещението на министъра на търговията на САЩ Джийн Раймондо в
Коментари Харесай

Проф. Юрий Тавровский: Китай кара Америка да говори на „вие“

Посещението на министъра на търговията на Съединени американски щати Джийн Раймондо в Китай получи позитивни оценки в Пекин. Тя беше призната освен от равния по служба министър на търговията на КНР, само че и от премиера на Държавния съвет Ли Цян. И двете страни се договориха да учредят нов механизъм за съвещания сред високопоставените служители и представителите на бизнеса.

Посещението на Раймондо даде повече резултати от трите предходни пътувания до Китай на членове на администрацията на Байдън – на държавния секретар Блинкен, министърът на финансите Йелън и специфичният представител по климата Кери. Търговията с Америка остава значима за китайската стопанска система. През 2022 година размерът и е в размер на 690 милиарда $, въпреки и тази година размерите значително да се редуцират.

Коментаторите от пекинския „ Глобал Таймс “ изясняват растящата хрисимост на Вашингтон с „ растежа на мощта на Китай и отдръпването му от предходната бездейност в двустранните връзки, а също по този начин увеличената мощност на Пекин за напредване към естествените връзки “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР