Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на

...
Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Енергийната криза е резултат от сбъркана политика

Поругаването на българския химн от македонските ентусиасти по време на футболния мач сред България и районен съд Македония демонстрира до каква степен тази страна е подготвена за участие в Европейския съюз.

Енергийната рецесия в Европейски Съюз не е резултат от войната в Украйна, а от сбърканата енергийна политика на Брюксел.

Това съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, лидер на листата на партията във Варна.

Искрен Веселинов съобщи, че случилото се на македонския стадион не е просто акция на футболни почитатели. На идващия ден медиите в РСМ са отразили тяхното държание като „ висок родолюбив дух “. „ Това е държавна агитация, надпреварата по антибългаризъм продължава “ , сподели лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация във Варна.

Той е безапелационен, че в случай че не почистим предишното, не можем да вървим напред към бъдещето. Според него също по този начин е безсмислено включването на българите в Конституцията, в случай че не се знае историческия подтекст.

„ В РСМ са се вкопчили в една неистина, само че рано или късно истината ще победи, в края на краищата живеем в ХХI век и информация има на всички места “, сподели съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Искрен Веселинов се спря в детайли и на икономическите ограничения, които оферират „ воеводите “. Той напомни, че още напролет са предложили на парламентарните партии да се одобри закон за събиране на свръхпечалбата и в частните енергийни сдружения.

Вътрешна македонска революционна организация също по този начин оферират сключването на дълготрайни контракти сред енергийните сдружения и производителите , тъй че и двете страни да не бъдат ощетени. „ Няма никаква причина да се играе ден напред на борсата “, сподели Веселинов, уточнявайки, че производителите на ток могат да калкулират своите разноски и да предложат рационални цени на своите клиенти без никой да е ощетен от това.

Вътрешна македонска революционна организация прикани също по този начин да се спре узаконения европейски рекет с въглеродните излъчвания. „ От него печелят единствено финансовите институции, които търгуват с тях “, добави Искрен Веселинов.

Според него предходното ръководство е станало съизвършител в ограбването на хората с инфлацията, която у нас е доста по-висока, в сравнение с в Европейски Съюз.

„ Държавата би трябвало да води дейна антимонополна политика, нещо, което е провеждано през годините, в това число когато Вътрешна македонска революционна организация участваше във властта. В продължение на 7 години цената на тока съвсем не се повишаваше. А в този момент следим ускорено плячкосване на потребителите, всички се оправдават с войната. Енергийната рецесия в Европа не е резултат от войната, а от сбърканата енергийна политика. Европа закриваше АЕЦ и въглищни централи и преминаваше от ден на ден и повече на газ “, безапелационен е Искрен Веселинов.

Той разкритикува и политиката провеждана от кабинета Петков, която ще остави без занаят районите подвластни от въгледобива и производството на ток.

Според него смешните пари, които ще получим по Плана за енергиен преход в тези райони, нашата енергетика генерира за 2-3 години. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР