Португалският регион Алгарве привлича хиляди туристи всяко лято със своите

...
Португалският регион Алгарве привлича хиляди туристи всяко лято със своите
Коментари Харесай

Мистичната пещера Бенагил в Португалия крие удивителен плаж

Португалският район Алгарве притегля хиляди туристи всяко лято със своите слънчеви плажове със златен пясък, идилични риболовен селища, антични замъци и приказни крепости, вкусна локална храна, аленото вино - притежател на награди и спиращи дъха естествени пейзажи, написа pochivka.blitz.bg.

Пресеченото крайбрежие на най-южния регион на страната изобилства от стръмни варовикови скали и скални формирания, около които има скрити плажове и мистериозни пещери, най-внушителната от които е Бенагил.

`Мистичната

Разположена сред градовете Портимао и Албуфейра, тъкмо зад ъгъла на дребен плаж и едноименно населено място - Бенагил е формирана от ерозия в продължение на 20 милиона години.

И до момента в който пещерите нормално основават облици на тъмни и мрачни пространства, тази е друга. Вероятно по тази причина във всеки един ден през топлите месеци към нея се тълпят лодки с туристи, които чакат да влязат и сами да видят именитите гледки.
`Мистичната

Това, което я прави толкоз известна, са естествените отвори, основани от преваляванията, които пропущат защити лъчи слънчева светлина. Друга доста отличителна линия на Бенагил, която притегля непрекъснат поток от гости, е пясъчният ѝ плаж, на който най-добре можете се наслаждавате при отлив.

Морската пещера, постоянно сравнявана с катедрала поради внушителните си размери и куполообразен интериор, има два входа, формирани от непрекъснатото разтрошаване на вълните във варовиковите скали.
`Мистичната

Бенагил е част от най-известната и живописна туристическа пътека на Алгарве - Седемте висящи долини, която ви води на 12-километрово пътешестване по крайбрежието и неговите зашеметяващи гледки. От съображения за сигурност регионът към отворите на пещарата е ограден, само че въпреки всичко можете да надникнете вътре от пътеката.

Ако желаете да изживеете това естествено знамение от близко, единственият ви късмет е да стигнете до него по вода. Макар че механически можете да плувате до пещерата, това не се предлага, защото скалистият бряг и бурното море го вършат рисково.



Тъй като пещерата Бенагил е известна спирка за туристите в Алгарве, би трябвало да я посетите рано заран или късно вечер, с цел да избегнете тълпите. Можете да се отправите към района и отвън пиковия летен сезон, поучава T+L.

Алгарве е една от най-слънчевите дестинации в Европа, тъй че можете да се насладите на всичко, което предлага и напролет, и през есента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР