Португалският град Порто заема първо място в класацията за най-добрите

...
Португалският град Порто заема първо място в класацията за най-добрите
Коментари Харесай

Eто кои са най-добрите в света малки градове за живеене

Португалският град Порто заема първо място в класацията за най-хубавите за живеене дребни градове Small Cities Index, която прави оценка релативно дребните градове във връзка с удобството за живот в тях, съобщи БГНЕС.

Порто се изкачи преди всичко от девето за една година. Това се случи на първо място с помощта на помощта на локалните управляващи за бизнесмените през интервала на тежка карантина. Например създателите на класацията означават по какъв начин кметството и интернационалните общности на дизайнерите са подкрепили дребни компании и обособени занаятчии, които създават мебели и аксесоари.

Освен това Порто е един от стопански най-развитите райони на страната. В същото време се отличава с комфорт и с опция бързо да стигнете до океанското крайбрежие или да посетите прилежаща Испания.

Дом на към 220 000 поданици, градът постоянно е бил бизнес сърцето на, като доста от промишленостите в страната са основани към неговия периметър.

Второто място в класацията тази година е за живописното градче Льовен , което е единствено на 20 минути с трен от Брюксел и интернационалното летище на столицата. Льовен е със 100 000 поданици се отличава с младо, световно мислещо население. Льовен е дом на един от най-старите и известни университети в Европа. Секторите за нововъведения и технологии процъфтяват, а жителите на града обгръщат 171 националности, което кара кметството да започва центъра на International House Leuven, имащ за цел да дава на емигранти и техните фамилии поддръжка за жилища, обществена интеграция и благоприятни условия за работа. Идеите на кмета Мохамед Ридуани за урбанизъм и мощни хрумвания за резистентност помогнаха на града да завоюва премията за европейска столица на нововъведенията през 2020 година

Град Итошима затваря челната тройка. Разположен на полуостров в западния завършек на префектура Фукуока, Итошима е град с към 100 000 души, който предлага чудесно качество на живот, заради невероятния си достъп както до природата, по този начин и до градския живот. Изящното местонахождение му е помогнало да сътвори една от най-хубавите селскостопански среди в района, известна със своите свинско, говеждо и пилешко месо с марка Итошима, както и биологичните си фермерски артикули. Тук процъфтяват млади фермери и дребен бизнес.

Сред представителите на Европейския съюз италианският Болцано и датският Олборг също влизат в челната десятка.

Класацията е формирана от английското списание " Monocle " и обгръща 25 града. Тя прави оценка градове с население до 250 000 души от цялостен ​​свят съгласно пет критерия: транспортна досегаемост на града, успеваемост на ръководството (колко кметството се вслушва в жителите), дружелюбността на жителите към новите съседи, „ зелената “ инфраструктура (има ли доста паркове, площади в града) и благоприятни условия за развиване на бизнеса.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР