Португалия въвежда вечерен час в 45 общини, включително столицата Лисабон.

...
Португалия въвежда вечерен час в 45 общини, включително столицата Лисабон.
Коментари Харесай

Отново затягат мерките в Португалия

Португалия вкарва вечерен час в 45 общини, в това число столицата Лисабон. Страната е изправена пред нарастване на случаите на COVID-19, дължащо се на разпространяването на новия вид Делта.

По-стриктни ограничавания влизат в действие от през днешния ден в Португалия. Те засягат 45 града, в 26 от които е оповестена степен за най-голям риск от болест. Въвежда се вечерен час с начало 23 часа и край 5 часа сутринта. Няма да се вършат изключения.

" Представленията би трябвало да завършват в 22:30. Не се позволяват групови занимания в спортните зали, а спортовете с висок или междинен риск се стопират. Сватби и кръщенета са възможни при понижен брой присъстващи. Кафенетата и сладкарниците би трябвало да затварят в 22:30 през седмицата и в 15:30 през почивните дни. Вътре е позволено да сядат групи до четирима души, а на открито - най-вече шестима. През уикендите и празничните дни супермаркетите ще затварят в 19 часа, а магазините - в 15:30 ч ", изясни министър Мариана Гимарaиш Виейра да Силва.

Правителството удължава облекченията и помощите за бизнеса и фамилиите. Повечето нови случаи в Португалия са измежду неимунизирани младежи. Затова управляващите форсираха имунизационната акция и от идната седмица хората на възраст сред 18 и 29 години ще стартират да получават първа доза. Към момента изцяло имунизирани са към 32 % от португалците, а половината от популацията е с една доза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР