Португалия ще смени Китай в календара на Формула 1 за

...
Португалия ще смени Китай в календара на Формула 1 за
Коментари Харесай

Португалия сменя Китай в календара на Формула 1?

Португалия ще смени Китай в календара на Формула 1 за идващия сезон, предвижда известният португалски моторспорт коментатор Жоао Карлош Коща. Състезанието е на 16 април и още преди оповестяването на календара се предполагаше, че надпреварата в Шанхай може да падне поради строгите ковид ограничавания в Китай, където управляващите не престават да затварят градове и да постановат строга карантина на милиони души.

Според Коща ФИА ще удостовери промяната на Китай с Португалия “във всеки един миг ”, като съгласно него преди сключването на договорката са останали “дребни елементи ”, само че най-късно след съвещанието на Световния съвет на ФИА, ще бъде оповестено, че Португалия влиза в календара.

“Това е страховит коледен подарък за португалските почитатели ”, зарадва се Коща.
 Доменикали призна, че Формула 1 може да загуби едно съревнование следващата година Доменикали призна, че Формула 1 може да загуби едно съревнование следващата година
С това решение календарът на Формула 1 за следващата година ще остане 24 надпревари, а основният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали към този момент разгласи, че в близко бъдеще календарът няма да нараства повече.
 Формула 1 показа календар от 24 надпревари за 2023 година Формула 1 показа календар от 24 надпревари за 2023 година
Портимо одобри две надпревари от Формула 1 през 2020 и 2021, като включването на трасето в календара през 2020 се наложи при сглобяването на сезона след отминаването на ковид пандемията през 2020 година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР