Португалия ще изпрати допълнително военно оборудване на Украйна, която е

...
Португалия ще изпрати допълнително военно оборудване на Украйна, която е
Коментари Харесай

Португалия изпраща още военна помощ на Украйна, включително нападателни оръжия

Португалия ще изпрати в допълнение военно съоръжение на Украйна, която е жертва на съветската инвазия – пратката включва и нападателни оръжия, съобщи БНР.

" Португалия към този момент е изпратила над 60, 70 тона военно съоръжение в Украйна и скоро ще изпрати още ", съобщи Кравиньо португалският външен министър Жоау Гомиш Кравиньо, представен от Франс прес. Изявлението беше направено след идването му в Брюксел, където ще взе участие в среща на външните министри на страните от НАТО.

Новата доставка ще включва защитни средства, само че и нападателни оръжия, добави португалският посланик, като посочи, че министърката на защитата Елена Карейраш ще заяви детайлности.

Португалия към този момент разгласи в края на февруари, че изпраща в Украйна " жилетки, каски, очила за нощно виждане, гранати, муниции друг диаметър ", както и " автомати G3 ".

Също като други европейски страни, Португалия разгласи във вторник, че е оповестила за личност нон грата 10 чиновници на съветското посолство, " чиято активност опонира на националната сигурност ", се споделя в изказване на държавното управление.

" Взехме заслужено решение ", изясни португалският министър, като акцентира, че тези лица са правили активност, противоречаща както на сигурността на страната, по този начин и " на дипломатическия им статут ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР