Португалия реши да отмени преустановяването на полетите между нея и

...
Португалия реши да отмени преустановяването на полетите между нея и
Коментари Харесай

Португалия отменя забраната за пътуване до Бразилия и до Великобритания, но при условия

Португалия реши да анулира преустановяването на полетите сред нея и Англия и Бразилия, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция. Мярката беше в действие от края на януари. Но пътуванията до тези страни с туристическа цел остават неразрешени, разгласи държавното управление в Лисабон.
"Преустановяването на полетите от и до Бразилия и от и до Обединеното кралство се анулира, само че само за пътуванията по основни аргументи ", оповести португалското министерство на вътрешните работи.
За пътувания по основни аргументи се считат командировки, пътешестване поради учене, поради фамилно събиране, по здравни аргументи или по филантропични аргументи, прецизира ведомството.
След като беше връхлетяна от тежка втора вълна на коронавирусната пандемия при започване на годината, Португалия влиза в понеделник в третия стадий на поетапното облекчение на рестрикциите. Тогава ще бъдат отворени заведения за хранене, търговски центрове, гимназии и университети, театри и концертни зали.
Но инспекциите по границата с Испания, оповестени като една от ограниченията в битката с ковид, ще останат в действие за още 15 дни, както и задължението за пасажерите, идващи в Португалия да показват негативен тест, за идващи от избрани дестинации и да съблюдават карантина.
Португалия изисква от пасажерите, идващи от страни, в които случаите на болест са над 500 на 100 000 души да съблюдават карантина от 14 дни. Сред тези страни са Бразилия, Южна Африка, Франция или Нидерландия. Пътуванията от страни, в които случаите на болест са 150 на 100 000, като Испания, Англия или Италия, ще са сведени също до такива единствено по основни аргументи. Освен това всички пасажери, идващи в Португалия със аероплан, би трябвало да показват негативен тест за ковид.
Броят на новите случаи на болест в Португалия се стабилизира на ниво от към 500 дневно спрямо пик от близо 13 000 дневно в края на януари. А броят на приетите в болница поради Ковид-19 падна за първи път под 500 души от началото на септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР