Португалецът Бернардо Тенгариня е сред седемте играчи, заради които профсъюзът

...
Португалецът Бернардо Тенгариня е сред седемте играчи, заради които профсъюзът
Коментари Харесай

Един от тези, които искат пари от ЦСКА-София: На Армията се отнесоха незаконно с мен

Португалецът Бернардо Тенгариня е измежду седемте играчи, поради които профсъюзът на професионалните футболисти (FIFPro) изиска от УЕФА да спре ЦСКА за евротурнирите. Според някогашния състезател на " алените ", на " Армията " се отнесли нелегално с него и той няма да се откаже и ще продължи да си търси сумата, полагаща му се по контракт. Тенгариня претендира за към 200 хиляди евро.

" Когато отидох в ЦСКА, подписах за три години. За целия си престой там обаче, получих единствено заплата и половина. Изкарах шест месеца в България и след това се прибрах в Португалия. ", споделя Тенгариня пред изданието Mais Futebol в родината си.

" Клубът изиска да си понижа заплатата и откакто не се съгласих, скъсаха контракта ми. Това беше безусловно нелегално, по тази причина си потърсих правата ", съобщи Тенгариня пред изданието, което в допълнение коментира обстановката към проблема с полузащитника и останалите, които имат да получават пари от " алените " със следния текст:

" Този клуб дължи 200 хиляди евро на Тенгариня, само че освен на него. Заради тези задължения, а и доста други, тимът стартира да употребява лиценза на различен клуб, с цел да играе в елита. Но все пак, FIFPro е безапелационен, че той не би трябвало да взе участие в евротурнирите, в случай че не покрие отговорностите към някогашните си футболисти. "

Тенгариня към този момент приключи кариерата си, откакто през октомври беше диагностициран с лимфом на Ходжкин. " Дълго време поддържах контакт с юристите си и FIFPro, само че никой от тях не ми показа какво мога да чакам, до момента в който не ми се обадиха в сряда да ми кажат какво са подхванали. Как ще работят оттук-нататък, нямам концепция ", показа още Тенгариня.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР