Портрети на модния дизайнер Карл Лагерфелд, който почина през февруари,

...
Портрети на модния дизайнер Карл Лагерфелд, който почина през февруари,
Коментари Харесай

Звезди отдадоха почит на Карл Лагерфелд в Париж

Портрети на стилния дизайнер Карл Лагерфелд, който умря през февруари, украсиха стените на Гран пале в Париж, където приятелите и феновете му проведоха мемориал, оповестиха международните осведомителни организации.

Клаудия Шифър, която назова Лагерфелд собствен " наставник ", Джиджи Хадид, някогашната френска първа дама Карла Бруни и актуалната Брижит Макрон бяха след 1000-та звезди, събрали се да отдадат респект на именития дизайнер на " Шанел ", предава Българска телеграфна агенция.

В програмата се изявиха актрисите Тилда Суинтън и Хелън Мирън, музикантът Фарел Уилямс. Бяха излъчени изявленията с Лагерфелд и с дизайнера Валентино Гаравани, както и с Ана Уинтур - авторитетната основна редакторка на американското сп. " Вог ". Именно с нея започнаха изявленията. Тя назова Лагерфелд " индивида, измислил вършенето на няколко неща по едно и също време ".

Лагерфелрд беше един от най-трудолюбивите хора в стилната промишленост. Световната му кариера стартира в фешън къща " Фенди " през 1965 година Той стана неин основен дизайнер за дамската мода през 1977 година, а от 1983 година пое " Шанел ". До края на живота си Лагерфелд беше креативен шеф на две световни фешън марки, както и на своята лична. Изявяваше се също като фотограф, стилист и режисьор.

Хелън Мирън цитира няколко крилати изречения на Лагерфелд, прочут с острия си език. " Най-голямото ми достижение е, че не би трябвало да давам пояснения на никого ", беше една от тях. За него да си досаден беше най-големият грях.

Присъствието на Брижит Макрон беше удостоверение за статута на дизайнера, който въпреки и да не беше французин, доминираше в парижката мода десетилетия. В залата беше и кметът на Париж Ан Идалго. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР