Портокалите са полезни за имунитета, помагат за възстановяване на силата

...
Портокалите са полезни за имунитета, помагат за възстановяване на силата
Коментари Харесай

Цял живот сме яли портокалите грешно, ето как е правилно

Портокалите са потребни за имунитета, оказват помощ за възобновяване на силата ни след вирусни болести и усъвършенстват положението на кръвоносните съдове. Как да ядем портокалите, с цел да не изгубят скъпите си свойства, сподели диетологът Олга Перевалова .
" Дневната доза витамин С е 60 mg. В един свеж портокал може да има две дневни дози от витамина и това е изцяло задоволително за един приблизително здрав човек. Витамин С може да бъде повишен до 500 или 1000 мг ”, посочи Олга Перевалова.
Според нея в портокалите има и доста витамини от група В, които освен укрепват имунната система, само че и имат удобен резултат върху работата на кръвоносните съдове. А кората съдържа каротеноиди - растителна форма на витамин А, която се назовава витамин на хубостта - въздейства върху качеството на кожата и усъвършенства зрението, изключително нощното виждане, добави диетологът.

Олга Перевалова предложи по какъв начин да ядем портокалите вярно, с цел да получим оптималната изгода. Цитрусовите плодове резервират най-вече витамини, в случай че се ядат цели и не се нарязват на части или се изцеждат за сок, сподели тя.
" Ако изцедите сока от плода, имате потребност от 4-5 междинни портокала за чаша, този сок ще съдържа голямо количество фруктоза, а това е захар, която натоварва панкреаса. Рязането понижава количеството витамин С поради контакта с металния нож и ние губим част от него. Затова е оптимално да вземем пресни плодове, да ги измием и да ги изядем цели, дружно с кората ", съобщи Перевалова.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР