„Порто Мотенегро” е най-скъпият жилищен проект, който се реализира в

...
„Порто Мотенегро” е най-скъпият жилищен проект, който се реализира в
Коментари Харесай

Най-скъпият жилищен проект в Черна гора

„ Порто Мотенегро” е най-скъпият жилищен план, който се осъществя в черногорския град Тиват. Стойността му е 479 млн. EUR. В страната се осъществят още два скъпи плана и по този начин общата сума на ТОП 3 на най-скъпите комплекси в градеж става 890 млн. EUR

„ Порто Мотенегро” се строи на мястото на някогашната военна корабостроителница „ Арсенал”. Комплексът ще разполага с 5-звезден хотел, яхтено пристанище, първокласен жилищен квартал с басейни, както и други обекти. Първоначален вложител беше канадският милионер Питър Мунк. Но 10 години след започване реализирането на плана той го продава през 2016-а на дубайска капиталова компания.

Вторият по цена капиталов план е на стойност 290 млн. EUR и се споделя Portonovi. Той се построява на мястото на военните казарми в Кумбор. Инвестицията на азърбайджанската Azmont Investments датира от 2012 година Комплексът ще включва първокласен жилищен комплекс, хотел, SPA център, две яхтени пристанища, първокласен плаж, тенис корт и конферентна зала за 800 души.

На трето място по размер на инвестицията се подрежда Luštica Bay. Цената на вложението е 120 млн. EUR. Началото на сторителството стартира през 2012 година Orascom Development. Курортът съставлява цялостен туристически град. В него ще има жилища, къщи и хотели, две яхтени пристанища, голф клуб и състезателен комплекс. Крайната инвестиция се чака да надвиши 1 милиарда EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР