Порталът за сравнение autoimabo.de анализира повече от единадесет доставчици на

...
Порталът за сравнение autoimabo.de анализира повече от единадесет доставчици на
Коментари Харесай

Колко се харчи за абонамент на автомобил и кой го предпочита в Германия?

Порталът за съпоставяне autoimabo.de проучва повече от единадесет снабдители на абонаменти за коли и повече от 40 000 предложения. Резултатът - приблизително клиентите заплащат 627 евро на месец, в случай че избират SUV и се нуждаят от транспортното средство неотложно.

Цените са се нараснали с 19 % през последната година. Бърза наличност, без спомагателни разноски и гъвкави условия са преимуществата, които вършат абонаментите за коли все по-привлекателни. По-специално през последната година, когато периодите за доставка на нови коли от време на време доближиха 20 месеца, доста водачи избраха абонамент.

Новият отчет от autoimabo.de дава визия за наклонността при абонаментите за коли и настоящите развития - 71 % от всички клиенти избират оферта с оптимално време за доставка от 14 дни. Докато междинната цена за транспортно средство през юни беше 505 евро, тя се повиши до 728 евро до декември, което е нарастване от 44 %. Но на пазара постоянно има атрактивни предложения - през ноември 2022 година най-евтината цена на абонамента беше 109 евро. Мнозинството избират период на абонамента от четири до шест месеца, към една трета избират до дванадесет месеца или повече.

Средният клиент на абонамент за автомобил е мъж, на към 30 години. Досега единствено 23 % от дамите са употребявали офертите на доставчиците на абонамент за коли.

Най-популярният абонаментен автомобил е Fiat 500 Electric, следван от Nissan Leaf и Tesla Model Y. Следователно топ 3 в абонаментните предложения са доминирани от електрически транспортни средства. Най-популярните мотори с вътрешно горене са Cupra Formentor и Kia XCeed. Електрическите коли са доста търсени само че има малко предложение. Само пет % от офертите за абонамент са електрически транспортни средства, като 32 % от клиентите избират електрическото задвижване.

49 % избират SUV, следвани от дребна кола (18 процента). Само единадесет % избират стилен автомобил или комби. Изненадващо е че се оферират се съвсем два пъти повече хибридни коли, в сравнение с електрически транспортни средства, само че единствено седем % избират това задвижване. Дизелът може да въодушеви единствено девет % от клиентите на коли, до момента в който бензиновият мотор ясно води в класацията с 52 %.

Търсенето на електрически транспортни средства и ниското предложение на дизел също съответствува с информацията за включените километри. Почти 70 % от клиентите карат малко и възнамеряват да изминават единствено 10 000 километра годишно. 17 % избират идващото равнище до 15 000 километра, до момента в който единствено 14 % резервират още повече.

Четирите най-големи производители на коли Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen и Audi изостават зад Ford. В момента марката на Синия овал е отпред с дял от 8,7 %. По-конкретно Ford Kuga и Ford Focus са в топ 10 на класацията на най-популярните коли.Tesla е на шесто място след Audi.

Почти една трета избират обичайната немска марка. Само 8,3 % желаят кола с по-малко от 100 к.с. За болшинството 100 до 200 к.с. са идеални, като над една трета избират даже повече. Тук също електрическите транспортни средства още веднъж реализират резултат с модели като Tesla Model Y или Polestar 2. Автоматичната скоростна кутия е безапелационният любимец във всички категории. Само 16 % от офертите са за модели с механична предавателна кутия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР