Porsche 911 Turbo S в ръцете на опитния пилот Дейвид

...
Porsche 911 Turbo S в ръцете на опитния пилот Дейвид
Коментари Харесай

Porsche отново чупи рекорди с 911

Porsche 911 Turbo S в ръцете на опитния водач Дейвид Донър съумя да се оправи с известното американско предизвикателство за изкачването на Pikes Peak. Пилотът, дружно с немската машина детронираха Bentley Continental GT с време от 9 минути 53.5 секунди, преминавайки границата от 10 минути. По-рано тази година екипът също се опитва да направи това по време на 100-ното нанагорнище, само че заради неприятни атмосферни условия, времето бе едвам 10 минути и 34 секунди.



Колата побеждава върха на Bentley и сграбчва наградата за най-бърза серийна кола, биейки върха на другия производител от Volkswagen Group с близо 26 секунди. Единствените модификации направени по колата са свързани с сигурността и прибавянето на защитна клетка, спортна седалка, система срещу пожар и някои промени по компютъра и изпускателната система. Не се загатва дали мощността от 640 конски е непокътната, само че от Porsche споделят, че колата е минала през нужната техническа инспекция.



„ Постигането на върха за сериен автомобил на 100-годишнината беше нашата цел и бяхме щастливи най-сетне да забележим какво може да направи тази кола “, сподели Донър. „ Бяхме благословени с ясно време, с цел да дадем бързи времена без тренировки в две студени сутрини при неоптимална светлина. PPIHC и Pikes Peak Highway бяха доста подкрепящи и приветливи, а новото сертифицирано времеизмерване ще разреши на другите да оставят своя отпечатък на Pikes Peak за години напред. Екипът ни е разчувствуван, че е част от началото на тази стратегия. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР