Поройният дъжд и силният вятър не попречиха на ентусиастите, участвали

...
Поройният дъжд и силният вятър не попречиха на ентусиастите, участвали
Коментари Харесай

Незряща със сребро във фасадното изкачване на НДК

Поройният дъжд и мощният вятър не попречиха на запалянковците, взели участие във фасадното нанагорнище на НДК. Най-много поздравления получи незрящата Калина Асенова, която завоюва сребро при дамите.
Асенова водеше до последната двойка алпинистки, само че в последна сметка Яна Дублева я изпревари с 15 секунди и сграбчи златото. Бронзът остана за Ани Гатева.

Още по-оспорвано беше надпреварата при мъжете, където единствено две секунди дефинираха първенеца. Победителят Павлин Димитров изкачи фасадата за 1.13 минута, като остана на 8 секунди от върха, подложен предходната година от поляка Михаил Мачошчик.

" Радващо е, че макар усложнената конюнктура и капризите на времето, успяхме да запазим традицията и да проведем надпреварата. Здравните ограничения попречиха на задграничното присъединяване, само че пък тази година измежду изкачилите НДК имаме 4 деца, " съобщи един от уредниците на събитието Дойчин Боянов от НСА.
Ето и крайните класирания за 2020 година:

ЖЕНИ: Яна Дублева 2.12, Калина Асенова 2.27, Ани Гатева 2.30 мин.

МЪЖЕ: Павлин Димитров 1.13, Теодор Кисимов 1.15, Захари Станков 1.55 мин.

Това е третото издание на НДК 360, задачата му е да промотира опциите за спорт в столицата, особено в и към НДК, откъдето в действителност стартира и пътят от центъра на града към планината Витоша. Фестивалът е част от годишната " Европейска нощ на спорта " с уредници Столична община, Фондация " София - Европейска столица на спорта ", НДК, НСА " Васил Левски " и Българска федерация по насочване с поддръжката на Министерството на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР