Поройни дъждове превърнаха улиците в реки в градовете по средиземноморското

...
Поройни дъждове превърнаха улиците в реки в градовете по средиземноморското
Коментари Харесай

Поройни дъждове наводниха улици в Испания

Поройни дъждове трансфораха улиците в реки в градовете по средиземноморското крайбрежие на Испания, съобщи.

Най-силно наранени са градовете Беникасим, Оропеса дел Мар и Кабанес. Противопожарните служби там са взели участие в три избавителни интервенции. Имало е и десетки случаи на изпомпване на вода.

Heavy rains turn streets into rivers on Spain's Mediterranean coast -
— Trending News (@trendingnews911)
Aвтомобили и пешеходци бяха отнесени по средиземноморското крайбрежие. 

В Молина де Сегура, в югоизточния район на Мурсия, фрагменти в обществените мрежи демонстрират по какъв начин момче е изхвърчало от количката си, до момента в който майка му се пробва да го придвижи през наводнена улица. И двамата са били изтеглени на безвредно място от инцидентен минувач.

Обилни превалявания се изляха също в Централна Испания и във и към столицата Мадрид.

По-рано тази седмица испанските управляващи затвориха учебни заведения, университети и обществени заведения като защитна мярка след наводненията.

Въпреки че дъждът аргументи безпорядък и нанесе стопански вреди, той беше приветстван от мнозина в Испания, която беше на път да записва най-сухата пролет откогато се водят записи през 1961 година

Според държавната метеорологична организация AEMET преваляванията в страната сред 1 октомври и 23 май са били с 27% под междинното за интервала.

По-рано този месец наводненията в Северна Италия лишиха живота на минимум 13 души и оставиха към 23 000 без дом, като в същото време предизвикаха вреди за милиарди евро.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР