Пороен дъжд и градушка, колкото грахово зърно, отново се изсипаха

...
Пороен дъжд и градушка, колкото грахово зърно, отново се изсипаха
Коментари Харесай

Пак порой и градушка в Пловдив

Пороен дъжд и градушка, колкото грахово зърно , още веднъж се изсипаха над Пловдив. Повечето улици и булеварди са под вода и напредването по тях е извънредно затруднено, защото шахтите не съумяват да поемат водата.

Автомобилите едвам пъплят и са съвсем под вода. Образували са се тапи.

Има наводняване търговски обекти, къщи и бензиностанции. Хора оповестяват, че тук-там водата доближава до кръста.

Улиците в Пазарджик са под вода поради поройния дъжд , който вали в града, заяви " Фокус ". До 40 см са завиряванията по централните улици и кръстовища, а на кръговите кръстовища при КАТ в посока Пловдив и при моста над река Марица в посока Белово и Пещера равнището на водата надвишава половин метър. Автомобилите се движат извънредно мъчно, на спешни светлини. Част от тях са аварирали настрана от платната. На ул. " Стефан Караджа " има няколко закъсали коли, които в допълнение затрудняват напредването в региона.

От полицията в града оповестиха, че над 40 сигнала от частни домове са постъпили единствено за последните часове . Пет екипа на пожарната са мобилизирани и правят отводнявания на улици, кръстовища, приземни етажи на здания. От публичните здания е наводнен само приземният етаж на общежитието на спортното учебно заведение. Повечето сигнали са за жилищни блокове, кооперации, изби и други

Пороен дъжд, траял час и половина, нанесе вреди и наводни къщи в три села в община Елена. Няма потърпевши хора. Екипи на Противопожарната работа оказват помощ на хората за отводняване на парцелите, заяви БНР.

Пострадалите села от поройния дъжд са Чакали, Майско и Константин, уточни кметът на община Елена Дилян Млъзев: " Хора бяха изведени от къщите в село Чакали, тъй като там реката много заплашителни равнища беше почнала да доближава. Животни няма издавени. Нямаме потърпевши хора. Имаме наводнени пространства най-много в село Константин и в село Майско ".

Пострадали парцели има и в град Елена. Пожарникарите оказват помощ за отводняване на засегнатите къщи. Изровена е настилката на доста улици. Следят се равнищата на локалните реки, които стартират да се възстановяват, увери кметът на община Елена Дилян Млъзев.

Пороен дъжд се е изсипал в следобедните часове над ловешкото село Стефаново и е нанесъл съществени вреди в архитектурния резерват Старо Стефаново. Кметският наместник на селото Иван Джуров описа, че най-сериозно е потърпевша уличната мрежа. На площада водата даже е достигнала два метра: " По улиците напряко потеглиха реки. Дето е селската чешма, трансферира през моста водата. Улиците напряко са отнесени. Камъните, всичко е изхвърлено надолу. На места пропадането на уличната мрежа е някъде метър ". Джуров сподели още, че доста от дворовете в Старо Стефаново са наводнени: " Има отнесени дървета. Такова знамение не помня ".

За известно време са били блокирани хора в една от махалите в селото, само че мостът, водещ към нея, е бил разчистен. Няма потърпевши и бедстващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР