Поредното събитие организирано от НЧ Зора 1894“ Шабла по повод

...
Поредното събитие организирано от НЧ Зора 1894“ Шабла по повод
Коментари Харесай

Георги Милков представи книгата си в Шабла

Поредното събитие проведено от НЧ „ Зора 1894 “ Шабла във връзка 130 годишния празник на читалището бе представянето на книгата „ Истории от ръчния багаж “ на Георги Милков.

Пред публиката в Шабла той описа по какъв начин като дете е мечтаел да посещава разнообразни места и след години това се реализира. Почти като на игра е въртял глобуса и мястото, което уточни с пръст, там отива за първи път. Съдбата или шанса го води в Буркина Фасо, една забавна за Милков страна. Там се среща с най-голямото локално племе и участва на гала в двореца на краля. За негова изненада се оказва, че в тази далечна страна познават Христо Стоичков.

За изявлението си във Вашингтон с футболната ни легенда описа още създателя на книгата.
„ Истории от ръчния багаж “ съдържа 11 раздела и всички истории са същински.
• Стоичков, Кадафи, Путин… Неочаквани срещи с дълго чакани хора;
• Истории за кафе, светена вода и автомобилни неволи;
• Най-близкият ми Изток;
• Шепот от отвъдното;
• Задочни разкази за всякакви особи и персони за знамение и приказ;
• Неочаквано в Европа;
• Северноафриканска романтика;
• Пътешествия из Карибите и Централна Америка;
• Към по-далечния Изток;
• Прозорец във времето.

Въпреки, че пътува доста Георги Милков обича да се връща в България и дефинира родината ни като най-хубавата за него.

В края на срещата създателят благодари на библиотекаря Ваня Колева и на читалищното управление за опцията да гостува в Шабла, а присъстващите закупили книгата получиха персонално подпис от създателя.

Още като студент във Факултета по публицистика и всеобщи връзки стартира работа във вестник „ 24 часа “. Първото му пътешестване до Близкия изток е още през 1995 година – първо в Израел, а по-късно в Ирак. През 2000 година отпътува като специфичен делегат в Либия поради случая с българските медицински сестри, упрекнати за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по проблема до самия му край през 2007 година Междувременно е боен сътрудник в Афганистан по време на офанзивата против талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004).

През годините отразява и изследва разнообразни районни спорове, в това число и на Корейския полуостров. През 2013 година взе участие в риалити формата „ Африка: Звездите несъмнено са полудели “, който се снима в Замбия и Ботсвана. Освен по работа Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като разпален странник. Пътува по света единствено с ръчен багаж.

Повод за написването на тази книга е навършването на 50-годишнината му и преместването на редакцията на в. „ 24 часа “ през 2016-а: открива в бюрото и шкафовете към него десетки забавни предмети, които е не запомнил, че има, само че зад придобиването на всеки от тях стои забавна история.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР