Поредно щедро дарение направи холандската благотворителна фондация S.M.H.O. AD MEERSEN

...
Поредно щедро дарение направи холандската благотворителна фондация S.M.H.O. AD MEERSEN
Коментари Харесай

АГ болницата във Варна получи поредно дарение от Холандия

Поредно обилно подаяние направи холандската благотворителна фондация S.M.H.O. AD MEERSEN на варненската АГ болница, сподели на конференция проф. доктор Емил Ковачев, шеф на лечебното заведение.

„ От много време всяка година получаваме разнообразни апарати, което де факто прави холандската благотворителна фондация един от най-големите ни донори. Получихме ултразвуков уред, операционна маса от високо потомство, кревати за неонатологията, шкафове и дрешници – все скъпи неща, които мъчно можем да си позволим “, уточни проф. Ковачев.

Представители на холандските благодетели - Фред Рингс, Джеф Акерманс и Йоп Пльойд, бяха на посетители в СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов – Варна “, с цел да видят по какъв начин се употребяват обезпечените от тях придобивки.

„ Щастливи сме, че даренията ни се употребяват по предопределение и имат нов живот тук, в АГ болничното заведение. В Холандия имаме 25 доброволци, които 4 дни в седмицата намират нужната техника и консумативи “, сподели пред медиитe Фред Рингс.

„ Ултразвуковият уред е от университетската болница в Маастрихт. Проф. Ковачев е подготвил сериозен лист от нужни неща, които в Холандия ще намерим и ще ви дарим. Видях бебе в кувьоз единствено 1 кг, то ще оцелее с помощта на експертите тук и нашите дарения, това ни радва и подтиква да оказваме помощ още “, добави на собствен ред и Джеф Акерманс.

Проф. доктор Емил Ковачев разкри още, че от началото на годината в АГ болничното заведение има 1359 раждания. От тях 40 са двойки от двуплодни бременности. Най-проблемните случаи се лекуват точно в СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов – Варна “, която има неонатология от ІІІ равнище на подготвеност и е единствената болница отвън София със съответните експерти.

„ Благодарение на холандските донори получаваме част от нещата, от които имаме непрекъснато потребност. Щастлив съм, че ни оказват помощ и че хуманността не е изчезнала “, безапелационен беше шефът на АГ болничното заведение.

Холандската благотворителна организация е обичаен сътрудник на СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов – Варна “. Тази година оказа помощ и на детска градина „ Ян Бибиян “, която е в непосредствена непосредственост. Там са реновирани пространства, обезпечени са шкафчета за облеклата на децата, библиотека за книгите, играчки и други материали. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР