Поредно признание за поета-колекционер Ангел Симеонов, създал първия в света

...
Поредно признание за поета-колекционер Ангел Симеонов, създал първия в света
Коментари Харесай

Арт комплекс Анел – Созопол - един от най-големите колекционери на съвременно българско изкуство

Поредно самопризнание за поета-колекционер Ангел Симеонов, основал първия в света хотелски музей навън в Арт комплекс Анел в Созопол.

Бизнесменът е един от най-големите колекционери на модерно българско изкуство. В двата му хотела – „ Анел “ в София и Созопол е ситуирана голямата му сбирка от картини, пластики и статуи, а сходна изложбена повърхност няма аналог освен у нас. Ангел Симеонов е и стихотворец – написа стихове от дете, като е наследил дарбата от своя татко.

"Добре пристигнали в Арт комплекс Анел – Созопол. Това е един от най-големите колекционери на модерно българско изкуство. В двата му хотела Анел в София и Созопол е ситуирана голямата му сбирка от картини пластики и статуи, а сходна изложбена повърхност няма аналог освен у нас. Ангел Симеонов е стихотворец, написа стихове от дете, като е наследил дарбата от своя татко.

Неговите стихове стават текстове на песни, влезнали в репертоара на най-хубавите артисти на България – Васил Петров, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и други Аплодисменти още веднъж за нашия хазаин ", споделя известната журналистка и пиар Патриция Кирилова.

"Добре пристигнали в бутиковия Арт комплекс Анел. Намираме се на едно от най-живописните места на нашето Черноморие. Местност „ Колокита “ – естествен феномен с десетки фиорди. Намираме се на място свято, магнетично, поетично – място целунато от Бога - величественият нос Христос. Тук се срещат всички стихии. Тук още веднъж започнах да пиша лирика. Написах доста книги, десетки мои стихове станаха текстове на песни, изпяти от известни реализатори ", споделя самият Ангел Симеонов.

Прочита стих.:
Нос „ Христос “
Заспа морето в синя тишина.
Рибарска лодка мрежите събира.
А времето е спряло във нощта,
която под едно крило прибира
и хора, и ориси,
мечти, родени под звездите.
И единствено вятърът шепти,
задъхан, лунната си ария,
преди да стихне изтощен
и да изгасне край скалите.

В уединен мрак брегът заспива,
потъва в синя тишина –
любов, и болки и ориси
събрал в едно, в една фантазия:
Тоз ярък момент да продължи,
да греят постоянно тук звездите
и вятър безшумно да трепти,
да пее нежната си ария
за този бряг, за този нос,
наречен в миналото „ Христос “.
Започнах строителството на селището през далечната 2006 година. В основите вградих сърцето си, а моите фантазии в комините. Оттогава групирам и тази неповторима за нашата страна скулптурна експозиция, формирана от известни творби на най-бележитите създатели на изобразителното изкуство и на духовната ни просвета. В комплекса са експонирани живописни платна на огромни известни маринисти и на остарели майстори, на майстори на четката от надареното потомство от 60-те и 80-те години на предишния век и модерни художници.
Така Анел, както бе упоменато е единственият хотелски комплекс, музей на изящните изкуства в света.
Уважаеми дами и господа,
Изпращаме един не лек туристически сезон и се готвим за идващия. Желая на всички ви жизненост, здраве и положителни финансови резултати в нашия тежък и непризнателен туристически отрасъл.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР