Поредно нерегламентирано сметище край мездренско село. Този път обаче става

...
Поредно нерегламентирано сметище край мездренско село. Този път обаче става
Коментари Харесай

Животински останки се изхвърлят край водоема на мездренско село

Поредно нерегламентирано бунище край мездренско село. Този път обаче става дума и за изхвърлени скотски трупове. Опасните отпадъци са не просто в природата, а плуват в реката, в която се намират и тръбите за питейната вода на село Типченица.

" В момента в региона се правят строителни действия от компанията, която строи Е-79, тръбите са забележими. Може да падне камък, да спука тръбата и това нещо да отиде в питейната вода. Тръбите на водохващането са открити. Проблем е и, че това е интернационален път и тук всеки стопира, хвърля и безсъвестен жител да пристигна да си изхвърли скотски остатъци тук е меко казано неточно и неприятно ", сподели кметът на с. Типченица Георги Димитров, съобщи Българска национална телевизия.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов съобщи, че реката не се стопанисва от общината, само че макар сигналите, нито една институция не се ангажира с казуса.

" Информирали сме безусловно всички, само че започваме да получаваме противоположни писма от организациите, които би трябвало да се занимават с това: " Моля по отношение на вашия сигнал да ни уведомите какви дейности се подхванали " - и Регионална инспекция за опазване на околната среда, и БАБХ ".

Общината е провела екип, който да загроби животните, само че остава въпросът по какъв начин ще се поддържа мястото по-късно, разяснява още Аспарухов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР