Поредно нападение срещу медик. Фелдшер от Момчилград е бил ударен

...
Поредно нападение срещу медик. Фелдшер от Момчилград е бил ударен
Коментари Харесай

Отново агресия срещу медик, пиян удари фелдшер

Поредно нахлуване против доктор. Фелдшер от Момчилград е бил ударен от пациент.

Случаят е от събота. В Спешния център в Момчилград е получено повикване за пациент с прорезна рана от село Багрянка.  На място отива екип, който обработил раната. Насочили го за хирургически началник. Пациентът е отказал. След към час и половина обаче дошъл във филиала в Момчилград самичък. На работа към този момент била нощната промяна.

„ Колегата Юлиан Ангелов му обработвал раната и я е промивал с кислородна вода. Пациентът е станал нападателен, блъснал е сътрудника по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е задържан ”, сподели доктор Атанас Митков, шеф на Спешния център в Кърджали, пред Нова телевизия.

Д-р Юлиан Ангелов твърди, че не е дал мотив за експанзия. „ Видях го, че беше в нетрезво положение и леко нападателен. Тогава поканих и една от дамите да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената извън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме наскърбяваше и се заканваш ”, описа доктор Ангелов.

Той към този момент се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.

Според доктор Митков от началото на годината има 3-4 вербални набези над медици.

„ Уведомили сме полицията. Имаме и една присъда по подобен случай ”, сподели доктор Митков. Притеснява се обаче, че към този момент има образци на напуснали медици. „ В Хасково имаше нападната млада лекарка, която напусна. А кадровият недостиг е един от главните проблеми не центровете за незабавна помощ ”, изясни доктор Митков.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР