Поредните военни маневри започнаха преди два дни, като основната цел

...
Поредните военни маневри започнаха преди два дни, като основната цел
Коментари Харесай

Шойгу докладва на Путин за приведения в бойна готовност Тихоокеански флот

Поредните военни маневри започнаха преди два дни, като главната цел е повишение на способността за решение на задания по отразяване на експанзия от страна на евентуален съперник. 

По думите на Шойгу сега инспекцията се намира във втория си стадий - обезпечаване на разгръщането на силите в непрекъсната бойна подготвеност от базите до полигоните за бойна подготовка. 

Военният министър акцентира, че са отработени въпросите за обезпечаване на бойната резистентност на стратегическите подводници и тяхната подготвеност за потребление на въоръжение. Започнало е и тактическо обучение за противовъздушна защита, като за различаване на съперника се употребяват и самолети.

Снимка: БТА/АР

Руският министър на защитата е допълнил, че на 18 април би трябвало да стартира последният трети стадий на инспекцията, при който ще се отработва пуск на ракети за поразяване на корабни ударни групи и наземни обекти на условния зложелател.

Тихоокеанският флот разполага с четири стратегически ракетни крайцера, които от руско време се считат за главно оръжие за ответен нуклеарен удар. В случай на спор сред нуклеарните сили и вероятно проваляне на наземните мини, подводниците, скрити в заливите на Охотско море, би трябвало да изстрелят междуконтинентални балистични ракети против врага.

От своя страна Владимир Путин изрази удовлетворение от високото равнище на осъществяване на първия стадий от инспекцията.

Снимка: БТА/АР

" За нас е явно, че през днешния ден имаме ясни цели за потреблението на въоръжените сили и това се отнася най-много за украинското направление и за всичко, обвързвано със отбраната на нашия народ в Донбас, в другите нови територии. Но никой не е отменил дилемите по развиването на флота, в това число и на тихоокеанския спектакъл, тъй че Ви апелирам да продължите тази работа ", акцентира съветският президент.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР