Поредни рокади и искания на оставки в системата на МВР

...
Поредни рокади и искания на оставки в системата на МВР
Коментари Харесай

Рокади в МВР заради двойно убийство

Поредни рокади и претенции на оставки в системата на Министерство на вътрешните работи и на правораздаването белязаха почивните дни. Този път до тях се стигна поради разкрития след двойно ликвидиране. 
Късно вечерта на 4 август в с. Лозен е била убита 18-годишна жена, а часове по-късно от същия причинител е убит и млад мъж. За действието в Айтос е арестуван Чавдар Бояджиев, който е направил цялостни признания. Той е признал също по този начин, че през април м.г. е направил и друго ликвидиране, и то съзнателно, само че за него сега е обвинен за гибел по несъобразителност. Софийската градска прокуратура към този момент е иззела следствието и ще ревизира дейностите на Софийската районна прокуратура.
Именно поради пропуски при следствието на първото ликвидиране Министерство на вътрешните работи сне доверието си от началници в структурата на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Началникът на бранш " Престъпления срещу личността " към отдел " Противодействие на престъпната престъпност " в Столична дирекция на вътрешните работи гл. контрольор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска служба, а началникът на столичното Осмо Районно ръководство в София напуща системата на Министерство на вътрешните работи. Ще бъдат назначени инспекции, в хода на които ще се обяснява тежестта на откритите нарушавания от другите чиновници от Министерство на вътрешните работи.
По-рано и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов изиска оставката на административния началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. Като причина се показват съществени пропуски в организацията на работа, довели до тежки последствия. Поводът отново е миналогодишното ликвидиране. Сарафов настоя административните ръководители на прокуратурите в цялата страна в незабавен порядък да извършат инспекции по всички неприключили досъдебни производства, свързани с причиняване на гибел, като при нужда и при съществуване на открит причинител да се уточняват деликатно повдигнатите обвинявания.
От Министерство на вътрешните работи разкриха, че арестуваният обвинен Бояджиев е на 34 години, а при задържането му в него са открити револвер, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен юноша. Намерени са и движимости на убитото момче при следващи претърсвания в София. Открит е и мобилен телефон на убитото момиче - ученичка в столична гимназия. От дома на обвинения са конфискувани движимости, по обувките има кръв, експертиза ще обясни на кого е. Натривки от ръцете му демонстрират, че той е произвеждал изстрели с огнестрелно оръжие. Бояджиев и жертвите от Лозен са се познавали добре, а претекстовете за двойното ликвидиране са користни и свързани с пари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР