Поредната наглост от страна на болничният мениджър на общинското лечебно

...
Поредната наглост от страна на болничният мениджър на общинското лечебно
Коментари Харесай

Управителят на МБАЛ „Велинград“ д-р Жеко Чешмеджиев с поредна нагла постъпка

Поредната безочливост от страна на болничният управител на общинското лечебно заведение във Велинград- доктор Жеко Чешмеджиев е налице. След разкритията, че е фалшифицирал дипломата си по Здравен мениджмънт, без която действително той не може да ръководи лечебното заведение, както и дипломи на лекари, посредством които болничното заведение нелегално е „ източвала “ пари от НЗОК, Чешмеджиев е декларирал пред Здравната комисия в Общинския съвет във Велинград, че няма да напусне поста си, описаха пред БЛИЦ наши източници .

Наглостта му не стопира до такава степен и той даже е подал молба до Регионалната здравно осигурителна каса за отдръпване на фалшифицираните свои документи, с цел да спре следствието против себе си.

Преди няколко седмици против Чешмеджиев бе стартирана инспекция от Областната дирекция на МВР-сектор „ Противодействие на икономическата престъпност “ за източване на НЗОК точно посредством професионални документи на лекари от болничното заведение, в това число и на негови, с погрешно наличие.

Това е следващото скандално разобличаване към шефа на общинската болница, който се проверява за длъжностно закононарушение. От медицинските университети в Пловдив и София, които сякаш са издали фалшифицираните документи за професионална подготовка на Чешмеджиев и лекарите от болничното заведение му, изрично отхвърлиха медиците да са прекосявали курсове и да са им издавани документи за тях.

След екслузивни разкрития се откри, че Чешмеджиев е подправил даже и дипломата си по Здравен мениджмънт, без която действително няма по какъв начин да ръководи болничното заведение във Велинград. Документът е изтъкнат в Търговския указател, а към него има съпътстваща декларация, подписана от Чешмеджиев, за истинността на наличието. От Български лекарски съюз, които сякаш са издали документа, тогава с публично писмо оповестиха, че на лицето доктор Жеко Чешмеджиев не е издавано такова уверение. А това значи, че той освен че няма по какъв начин да е шеф на МБАЛ „ Велинград “, само че и ще носи наказателна отговорност за даване на документи с погрешно наличие. Очаква се прокуратурата да изиска отстраняването му от служба и да повдигне обвинявания. Запознати настояват, че сходно нарушаване може да докара и до лишаване на лекарските права на шефа от Българския лекарски съюз.

Преди години Чешмеджиев бе забъркан и в грандиозна скица за източване на общински средства от МБАЛ „ Велинград “. Тогава той тегли над 1 млн. лева заем сякаш, с цел да избави болничното заведение, която е в тежко финансово състояние и да се разплати с доставчиците, само че се оказа, че съществена част от заема е отишла за погасяване на отговорности към компания „ Вели Медикус “, на която самия той е основател.

Поредният случай повдига по отношение на въпроса кой стои зад тила на противозаконният болничен шеф, който отхвърля да подаде оставка и докога той ще манипулира системата и ще източва нелегално средства от НЗОК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР