Поредна токсикологична експертиза не успя да даде отговор на въпроса

...
Поредна токсикологична експертиза не успя да даде отговор на въпроса
Коментари Харесай

Чист като сълза: Семерджиев се измъкна, резултатите от кръвната проба изненадаха съда

Поредна токсикологична експертиза не съумя да даде отговор на въпроса дали Георги Семерджиев, който през юли 2022 година аргументи злополуката на столичния бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами, е карал след приложимост на опиати.
Делото против него се гледа в Софийския апелативен съд, пред който той апелира 20 годишната си ефикасна присъда.
Днес беше призната поисканата от отбраната на Семерджиев токсикологична експертиза, която обаче не дава безапелационен отговор карал ли е той дрогиран, предава Телеграф. Според вещото лице Людмила Нейкова-Василева повода е във взетата кръвна проба след задържането на подсъдимия:
„ Не е потвърдено изрично какво е използвал, защото нямаме количествена стойност. Това, че е арестуван 24 часа по-късно, е едно от изискванията, които е попречило за вярното осъществяване на процесуалните дейности. Нямаме наркотична стойност, нямаме дигитален израз. От това, което са дали сътрудниците, даже няма изясненост каква е тяхната методология, тъй че, защото няма две проби, които да могат да се съпоставят, както и количествено установяване, количествена централизация, не може да се дава отговор на въпросите, които ми задавате “.
Делото продължава на 25 януари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР