Поредна сериозна опасност на пътя дебне шофьорите и може да

...
Поредна сериозна опасност на пътя дебне шофьорите и може да
Коментари Харесай

Билбордовете с видео водят до катастрофи

Поредна сериозна заплаха на пътя дебне водачите и може да докара до тежки последици на пътя. Модерни нови LED билбордове, които към този момент са позиционирани по няколко огромни булеварда в столицата, на които позволената скорост е по-висока като бул. „ България “, бул. „ Черни връх “ и други, отвличат вниманието и заслепяват водачите.

От КАТ към този момент имат мнение по проблема, а точно, че тези нови уреди би трябвало да бъдат поправени – да няма видео наличие и придвижване в рекламите или анимация, да се понижи яркостта, а в случай че има въртящи се статични изображения, то това да се случва през не по-малко от 8 секунди. Тъй като тези компании, които държат модерните билбордове с видео и анимация, несъмнено, са срещу да бъдат ограничавани, тъй като това са най-скъпите уреди, се обмисля да има компромисно решение и да се дискутира разполагането им в пешеходни зони.

От КАТ приканват общината да се намеси и да извърши инспекция на локациите, които основават рисковите предпоставки за водачите и то преди старта на летния сезон. Тогава статистиката сочи, че има най-вече произшествия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР