Поредна позорна антибългарска стъпка на властите в Скопие - прокуратурата

...
Поредна позорна антибългарска стъпка на властите в Скопие - прокуратурата
Коментари Харесай

Захариева за обвинението над председателя на българския културен клуб в Битоля: Поредна позорна антибългарска стъпка

Поредна позорна антибългарска стъпка на управляващите в Скопие - прокуратурата упрекна в расизъм и ксенофобия Люпчо Георгиевски, ръководителя на българския културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля. Това написа някогашният външен министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 752
В същото време България чака органите на реда и македонското обвиняване да изправят на съд същинските расисти, които подпалиха вратата на клуба в Битоля и които замеряха с камъни и обстрелваха с патрони клуба в Охрид. До момента против причинителите на тези антибългарски прояви няма обвинявания.

Надявам се комисарят по разширението Оливер Вархей напълно скоро да одобри представители на българската общественост в РСМ, както към този момент даде обещание, и да чуе от първо лице по какъв начин формалните управляващи в една страна-кандидатка дискриминират и подлагат на тормоз жители, единствено тъй като се дефинират като българи. Очакваме и недвусмислената позиция на Европейската комисия по македонския закон, ориентиран против българските клубове.

Действия като това на прокуратурата на РСМ са мъчно обясними и единствено удостоверяват дългия път, който нашата югозападна съседка има да измине, с цел да покаже на дело, че приема и извършва полезностите на Европейския съвет и на Съвета на Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР