Поредна порция обиди кой зад кого се крие белязаха началото

...
Поредна порция обиди кой зад кого се крие белязаха началото
Коментари Харесай

Двама депутати обвиниха Росен Желязков, че е срам за поста шеф на парламента

Поредна порция обиди кой зад кого се крие белязаха началото на работния ден 

Скандалите в Народното събрание не престават, макар че депутатите към момента не са стигнали до гледането на националната финансова рамка. Този път драмата се оказа, че ръководителят на Народно събрание Росен Желязков освен вкара ратификация на съглашение сред ЕЦБ и ББР, а по-късно по предложение на докладчика се мина към второ гласоподаване. 

Деян Николов от " Възраждане " упрекна ръководещото болшинство, че бърза прекомерно доста и не съблюдава процедурата. И съобщи, че Желязков е позор за поста ръководител на Народно събрание. Мотивира се с отношението към референдума за отбрана на българския лев, забавянето на процедурите за него и пренебрегването на мнението на над 600 хиляди българи.

" Аз разбирам, че вие сте в предизборна акция. Не бъркайте жанра, това е Народно заседание, не е фейсбук ", отговори му обаче Желязков. А докладчикът по отчета за ратификацията Хамид Хамид видя в изказването от " Възраждане "   " неистови опити на едрия капитал да провали дребния бизнес ", до момента в който обявяваше второто гласоподаване.

През това време обаче се намеси и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, който счита, че Движение за права и свободи " да упрекват някой, че е от едрия бизнес, няма по-голям цирк ". " А що се отнася до вас, господин ръководител, вие сте позор поради това, което направихте с референдума. И хората в залата са... Срам е наличието на Бойко Борисов. Сега ще видите какво ще стане в залата по бюджета, откакто техните специалисти в комисия гласоподаваха като специалисти, дали някой не им е набил канчето? Срам е Кирил Петков, който е ходил да плаче на рамото на Борисов. Тоя парламент е позор по доста линии. И аз не мисля, че заслужавате да седите на това място ", нападна и той шефа на Народно събрание.

А Желязков резервира успокоение и сбито сподели: " чувството за позор е субективно чувство, може да сме солидарни ли не ".

Деян Николов съобщи, че било удивително по какъв начин Движение за права и свободи става да пази ползите на Делян Пеевски. " колкото повече ставате да обяснявате по какъв начин това са пари за междинния и дребния бизнес, толкоз повече лъсва, че откъм гърба има някаква скица ", съобщи депутатът.

Ще забележим вие какво имате откъм гърба, не му остана задължен водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. В отговор Николов отвърна, че преди този момент Йордан Цонев е споделил, че Желязков би трябвало да бъде по-твърд, в метода на водене. " Сега няма по какъв начин да се обидя от господин Карадайъ, няма по какъв начин национални предатели, които нямат място в тази зала да ме наскърбяват, само че подобен език не ползва на тази зала ", съобщи той. И заподозря, че парите от ББР ще отидат при Делян Пеевски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР