Поредна недопустима проява - така ВМРО коментира действията на сръбските

...
Поредна недопустима проява - така ВМРО коментира действията на сръбските
Коментари Харесай

ВМРО иска от Захариева реакция срещу Сърбия заради спрян бус с подаръци за Босилеград

Поредна неприемлива демонстрация - по този начин Вътрешна македонска революционна организация разяснява дейностите на сръбските управляващи във връзка с бус с дарове, предопределен за деца в Босилеград. Бусът със 180 коледни пакетчета за децата и календари. е пратен от отдел " Култура " на Столична община, а съгласно Културно-информационния център – " Босилеград " транспортното средство е било спряно на границата.
Заради случилото се Вътрешна македонска революционна организация желае " незабавна и нарочна реакция от Министерството на външните работи на България ". " Призоваваме вицепремиера Екатерина Захариева да изиска пояснение от посланика на Република Сърбия в София за скандалните дейности на страната, която съставлява като посланик. Заявяваме, че по този случай ще сезираме и европейските институции ", прибавят от Вътрешна македонска революционна организация.
" За наша " изненада " микробусът с подаръците е арестуван и върнат назад от сръбските митнически управляващи на ГПП " Олтоманци – Рибарци ". Това с изключение на следващ опит за напън и потъпкване правата на българското национално малцинство в този пропуснат от сръбската страна край, е и ярка демонстрация на пренебрежение към такава значима българска институция, каквато е Столичната община. Действията на граничарите надали са тяхна персонална преценка. Това за нас са координирани дейности от страна на страната, както бяха и тези с задържаните лекари, с операцията на избора на Националния съвет на българското малцинство и още десетки сходни " произшествия ", които просто не станаха медийно притежание. Това е доказателство за лицемерната политика на Република Сърбия по отношение на България и очевидно неуважение на добросъседските връзки сред двете страни ", споделят от Вътрешна македонска революционна организация.
" Проявата е още по-отблъскваща, защото е в навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово, време за примирение, доброжелателност и грижа за хората в потребност, и изключително към децата. Тя е в прорез с християнските правила и морал. На съвестта на локалните управляващи и идеолозите на този фарс остава разочарованието на децата от това, че тази година Дядо Коледа не можа да ги зарадва с коледни дарове ", безапелационни са от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР