Поредна жертва на ало-измама: шуменка даде 3500 лева с надеждата

...
Поредна жертва на ало-измама: шуменка даде 3500 лева с надеждата
Коментари Харесай

Поредна жертва на измама: шуменка даде 3500 лева с надеждата да получи 300 хил.евро

Поредна жертва на ало-измама: шуменка даде 3500 лв. с вярата да получи 300 хил.евро. Жена на 62 години от Шумен даде 3500 лв. на измамници след връзка през мобилно приложение, оповестиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Шуменката съобщила в полицейското ръководство в града за измамата

посредством мобилното приложение в събота. Тя разказала, че в края на октомври, на мобилния ѝ телефон се обадили непознати, които блокирала. След това била потърсена от различен номер. Този път непознатите се показали за чиновници на фондация във Франция, която подпомагала възрастни хора в България. Обяснили ѝ, че са събрани пари от дарения на доста хора, които представителите в нашата страна трябвало да разпределят. На 62-годишната жена от Шумен дали обещание парична сума в размер на 300 000 евро. Необходимо било единствено и само да заплати към 300 лв. за подготовка на документи.

Започнала връзка по едно от мобилните приложения

Жената превела парите на посочена сметка. След известно време ѝ поискали да преведе сума за митническа такса, по-късно за някаква санкция. До 11 януари на две сметки шуменката превела малко над 3500 лв.. След последния превод за „ транспортни разноски “ тя подала сигнал в полицията.

Работата за определяне на причинителя по формираното досъдебно произвеждане продължава

ОДМВР-Шумен припомня на хората, че не би трябвало да се доверяват на непознати, които оферират разнообразни финансови облаги, награди, парични хонорари и преференциални покупко-продажби под една или друга форма. Не предоставяйте своите персонални данни на хора, които не познавате, а се показват за длъжностни лица. Не изпращайте парични суми на непознати под какъвто и да било претекст. Не участвайте в оферти за бързи облаги или томболи, в които сте определени, само че пък ви желаят разнообразни парични суми, с цел да получите „ премиите “ си, приканват от полицията в Шумен.

Жена от Шумен бе излъгана и посредством публикация за работа в обществена мрежа през октомври 2023 година От полицията в регионалния град през юни предизвестиха и за изпращането на подправени имейли от името на Министерство на вътрешните работи, и за подадени сигнали за опити за телефонни измами в полицейското ръководство в Нови пазар през ноември.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР