Поредна инициатива по проект Природно креативни с ателиета за здраве

...
Поредна инициатива по проект Природно креативни с ателиета за здраве
Коментари Харесай

Правят билкови сапуни и билкова градинка във Варна

 Поредна самодейност по план " Природно изобретателни с ателиета за здраве " следва във Варна, оповестиха за Varna24.bg уредниците от фондация Гея.

Тя включва облагородяване на градинката пред блок 122 вход 7 в квартал " Младост " на 25-ти ти септември от 11:00 часа и в градинката на актуализирания склад за муниции - пространство за изкуство РеБонкърс, където ще се майсторят билкови сапуни и ще се засажда билкова градинка.

" Проектът ни има за цел да стимулира младите към по-дейно присъединяване за творчество и предприемачество, посредством научаване на практики за основаване на билкови градини, артикули, изкуство, развъждане на лечебни растения в градски условия и облагородяването на междублокови пространства във Варна. 

Акцията по разчистване, зацветяване и сказка за младежко предприемачество ще подсети за това по какъв начин е значимо междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за опазване на положителния изящен тип на региона и попречване на замърсяванията.

На доброволците ще бъдат обезпечени материали (ръкавици, чували, лопати и др.), а участниците ще могат да се снабдят със значки на градските билкари, шалове, тениски и документи за присъединяване.

С положително въодушевление, музика и възторг младежите ще се обединят с обща идея за една по-комфортна градска среда, а жителите от региона също могат да вземат участие и да са потребни.

Фондация Гея работи интензивно за общата ни градска среда, като способства за сполучливото развиване на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това младите от ден на ден да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още благоприятни условия за възстановяване на хубавичко зелена система.

Проект “Природно изобретателни с ателиета за здраве " е с финансовата поддръжка на Община Варна и цели да сътвори положителни настройки и скъпи усещания измежду младежите и жителите и да разсъни продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на зелената система на Варна и да се покачат настройките за предприемачество и запазване на градската хармония измежду младите.

Затова ние набираме доброволци, които да се включат в самодейностите за разчистване и зацветяване, с цел да могат повече хора да се включат и да бъдат “градски билкари "! ", заяви за медията ни Николай Танчев от фондация Гея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР