Поредна афера тресе държавата и службите за сигурност покрай далавери,

...
Поредна афера тресе държавата и службите за сигурност покрай далавери,
Коментари Харесай

Тече разследване на службите за организирана престъпна група в НАП начело с зам.-шефа Георги Димов

Поредна спекулация тресе страната и службите за сигурност около далавери, свързани с висшето управление на Национална агенция за приходите и сътрудниците на прословутия Румен Спецов в данъчната работа.
Това оповестява ПИК, като се базира на два самостоятелни един от различен източници от президентството и ДАНС.
Води се следствие от службите и Министерство на вътрешните работи за проведена незаконна група (ОПГ), ощетила страната със стотици милиона левове, с главен уредник Георги Димов, заместник-изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.

Опитът от частния бизнес на Георги Димов в основаване на схеми, водещи до ощетяване на страната, му оказва помощ бързо и проведено, единствено за година и три месеца, да сътвори проведена пирамидална конструкция в Национална агенция за приходите, която да акумулира над 2 млн. лв. облага всеки месец, е изводът от следствието.

В рамките единствено на 1-2 месеца от назначението му той съумява да принуди благодарение на културиста Румен Спецов, посредством голям напън и оскърбление, съвсем всички териториални шефове, шефове на ОДОП, шефове на " Контрол ", както и началници в Национална агенция за приходите да си подадат молбите за преназначаване или да изоставен, с цел да си назначи бързо хора без знания и опит, с липса на организационни умения. Целта е да му служат правилно при натиска над другите сектори!

Невижданият до в този момент тормоз върху крупни бизнеси в България е стигал до 70% от облагата им. Като доказателство в няколко служби за сигурност и прокуратурата има подадени тъжби от изнудвани лица. 

Едно от най-доходоносните посоки в стройната организация в Национална агенция за приходите, построена от Георги Димов, е в мега дирекцията „ Главна дирекция фискален надзор “, в която управлението бе заменено незабавно, още в първите дни от постъпването на новия началник на Национална агенция за приходите.

Фрапиращи са случаите и практиките в съвсем всички контролно-пропусквателен пункт - от преминаващи празни тирове с изрядни документи за товара, до невидимо минали тирове в подобаващите смени и хора в деня на прекосяване, без да им е осъществявана нужната инспекция или следене на разтоварването им.

Прилагани са разнообразни схеми, даже и с директни артикули, само че действително те остават на наша територия.

Всеки един тир е имал цена от 50 000 лв. до 150 000 лв. според от схемата, като всичко се е отчитало на доближени до Георги Димов, сочат оперативни данни.

Реално над една година границите ни са били изцяло отворени за крупни измами, довели до стотици милиони левове загуби за бюджета. Престъпното карго е достигнало чудовищни размери, сочи следствието, с което ПИК разполага.

Според вътрешна информация напъните на новия изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Борис Михайлов да върне естественото действие на службата, да спре корупцията и прелюдия мафиотски жанр срещат отпор в лицето на заместника му Георги Димов.

На база сигнали от пострадали лица от бизнеса службите са викали на разпити Георги Димов, както и негови подчинени – Филипина Тодорова и Иванка Иванова. Разработките за Димов датират от към година, само че другите структури час в този момент стартират да им дават ход на деяние.

Предстоят още разпити на други чиновници от правилния и недостижим кръг на Георги Димов.

В същото време е необичайно, че на фона на изтеклите данни Димов към момента заема основен пост в данъчната дирекция - обикновено е да бъде отхвърлен или да даде оставка най-малко до края на инспекциите, разясняват специалисти в сектора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР