Поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца има

...
Поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца има
Коментари Харесай

Час по физическо води спорта в дома на учениците

Поредица от специфични видео и онлайн тренировки за деца има упоритостта да раздвижи българските възпитаници, които са принудени да стоят у дома по време на изключителното състояние. Програмата " Час по физическо " е самодейност на съдружие " БГ Бъди деен ". Вече са готови четири видео тренировки, а от в програмата са планувани и тренировки " онлайн ", които ще се излъчват във Фейсбук.
Видео тренировките ще бъдат предоставени гратис на всички учебни заведения, които имат предпочитание да засилват отдалечено заниманията по физическо познание и спорт за учениците си.
Съдържанието на късите серии е създадено от инструктори и е съобразено с опциите и потребностите на децата. То включва извършения за другите мускулни групи, като горна част (гръб, плещи, ръце), торс и ядро, т.е коремните мускули и долна част (крака). Упражненията са със междинен интензитет, единствено някои с по-висок, като времето за отмора, дава отговор на нужното за възобновяване и бързото започване на новата серия. Натоварването за всяко дете е друго, като зависи от самостоятелните качества и физически индикатори и здравословно положение. Препоръчително е упражненията да се извършват под наблюдението на родител.

По данни на Световната здравна организация България е на пето място в Европа по обездвижване при децата. 200 хиляди българчета са с наднормено тегло, а 67 хиляди страдат от затлъстяване. Хипертонията, неприятният холестерол и диабетът вид 2 се появяват все по-често при деца и подрастващи у нас. Проучванията демонстрират, че тези заболявания се появяват при децата в резултат на наднорменото тегло и обездвижването. Според разнообразни проучвания съществува огромна възможност децата с наднормено тегло да задържат или усилят тежестта си в зрелост, което води до отключване на нови здравословни проблеми.
" Изолацията не би трябвало да е причина да спрем да мотивираме децата да се движат повече. С акцията " Час по физическо " насочва апел за повече физическа интензивност вкъщи. В такива тежки моменти е значимо да се обединим и да се поддържаме. Вече повече от 7 години сдружението ни работи посредством разнообразни начинания за повишение на дейното време при децата и подрастващите. Затова взехме решение да помогнем на учебните заведения, като им предоставим първокласен безвъзмезден запас, който да употребяват ", споделя Ласка Ненова, създател на сдружението и управител на Европейската акция за поощряване на физическата интензивност и всеобщия спорт NowWeMOVE.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР