Пореден удар на Microsoft в облачното пространство.Microsoft Corp. и Volkswagen

...
Пореден удар на Microsoft в облачното пространство.Microsoft Corp. и Volkswagen
Коментари Харесай

Microsoft и Volkswagen с партньорство в сферата на свързаните автомобили

Пореден удар на Microsoft в облачното пространство.
Microsoft Corp. и Volkswagen AG анонсираха старта на ново съдействие, по силата, на което ще бъде построена профилирана платформа в Azure, която да облагодетелства всички свързани услуги, предлагани в колите на немския тръст.

Най-големият авто производител в света разгласи, че над 5 000 000 транспортни средства ще могат да се възползват от Automotive Cloud, каквото е името на новата платформа. Очаква се, че тя ще проработи от 2020. Но проектите на компанията не стопират дотук. Volkswagen възнамерява построяването на още по-голямата конструкция с името One Digital Platform, още веднъж на основата на Azure, от която ще се облагодетелстват освен колите на компанията, само че и доста от обвързваните с немския производител марки, измежду които Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini и Porsche, които към този момент са част от огромното семейство на Volkswagen. Компанията възнамерява откриването и на специфични мощности наоколо до основния офис на Microsoft в Редмънд, Вашингтон, в който нов дом ще намерят над 300 инженера.

Освен с работата по Automotive Cloud, Microsoft ще оказва помощ на Volkswagen и в действия, като наемане, консултантски услуги и ръководство на човешките запаси, както и образование на инженерите от немската компания.

Не се оповестява цената на договорката, само че сигурно става въпрос за нещо огромно – съдействие, което ще облагодетелства и двете компании. Миналата година Volkswagen са продали 10.7 милиона коли по целия свят.

Освен, че това ще наложи Microsoft измежду водачите в софтуерните компании, поемащи свързването на автомобилната промишленост с облака, договорката е и хвърлена ръкавица към огромния съперник на Microsoft в клауд спектъра – Amazon, които също могат да се похвалят със постоянни позиции тук и високопрофилни клиенти като различен немски колос, BMW.. Миналата седмица, компанията показа Echo Auto, устройство от линията Echo, което свързва инфотейнмънт системите в колите с Alexa, позволявайки гласово ръководство на функционалностите ѝ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР