Пореден скандал тресе турския футбол, след като Фенербахче демонстративно бойкотира

...
Пореден скандал тресе турския футбол, след като Фенербахче демонстративно бойкотира
Коментари Харесай

Пореден скандал в турския футбол: Фенербахче бойкотира мача за Суперкупата

Пореден скандал тресе турския футбол, откакто " Фенербахче " демонстративно бойкотира мача за Суперкупата на страната с огромния си противник " Галатасарай ". Двубоят бе преустановен още в 4-ата минута, откакто играчите на " фенерите " напуснаха терена, а малко преди този момент Мауро Икарди откри за " сараите ".

" Жълто-сините " изпратиха тима си до 19 години в символ на митинг против нежеланието на Турската фуболна федерация да отсрочи срещата, защото на 11 април отборът играе с " Олимпиакос " в Лигата на конференциите. След гола на Икарди в 1-ата минута, от скамейката на " Фенербахче " бе подредено на младите състезатели да изоставен терена. Явно всичко бе в съгласие авансово.

Съдиите изчакаха няколко минути и прекратиха мача. Той се игра в град Шанлъурфа, изумен от трусове през предходната и актуалната година. Идеята беше събраните средства да подкрепят потърпевши. Заради събития от последните седмици обаче участваха малко почитатели на " Фенербахче ".

" Галатасарай " се зарадва с мисълта, че печели служебно, само че следва да се произнесе федерацията. Отборът си направи двустранна игра, с цел да могат почитателите му най-малко да видят нещо и поради платените билети.

Това е следващият фарс във футбола в южната ни съседка. 

На 11 декември 2023 година президентът на елитния " Анкарагюджю " Фарук Коджа изтича на терена и нокаутира съдията Халил Умут Мелер на мача с " Ризеспор ". Коджа бе отхвърлен от футбола доживот. Клубът му понесе санкция от 69 хиляди $ и 5 мача без аудитория.

Около седмица по-късно мачът " Истанбулспор " - " Транзонспор " бе преустановен, така като президентът на клуба край Босфора Еджмел Фаик Саръалиоглу слезе на терена и подреди от тима си да го напусне, неудовлетворен от съдийски решения.

През март т.г. срещата на " Фенербахче " с " Транзонспор " бе опорочена поради навлизане на почитатели, които потеглиха на разпра с играчи на гранда. Това стана след гол на някогашната звезда на Висшата лига Миши Батшуай за 3:2 в 87-ата. 

Тогава стартира напрежение сред " Фенербахче " и Турската футболна федерация. През предходната седмица членовете на клуба гласоподаваха дали клубът да напусне футболния хайлайф и вотът им бе " срещу ". Те, и шефовете на отбора, продължиха с апелите за промени в турския футбол. Покрай всичко това не минава кръг без искания към рефери.

Часове преди мача през вчерашния ден притежателят на " жълто-сините " Али Коч, един от най-богатите турци с големи вложения в няколко сфери, изиска " цялостен рестарт " на играта в страната.

" Футболистите на " Фенербахче " напуснаха терена в символ на митинг против Турската футболна федерация. " Фенербахче " се бори за истината. Ние сме най-големият клуб в света с 30 милиона последователи и няма да позволим някой да се подиграва с нас ", съобщи Али Коч.

Самото осъществяване на мача за Суперкупата също не бе подминато от премеждия. Двубоят трябваше да се играе в края на м.г. в Саудитска Арабия. Домакините обаче отхвърлиха да разрешат на играчите и на двата тима да излязат да загряват на терена с екипи с лика на Мустафа Кемал Ататюрк.

Също по този начин не желаеха да разрешат на почитателите да издигат транспаранти с неговия лик и изказани думи. Това стана на 29 декември.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР