Пореден сигнал за проблемен третокласен път - Драгичево - Рударци

...
Пореден сигнал за проблемен третокласен път - Драгичево - Рударци
Коментари Харесай

Три пернишки села протестират заради поредно отлагане на ремонта на пътя Драгичево - Кладница

Пореден сигнал за проблематичен третокласен път - Драгичево - Рударци - Кладница, който трябваше да бъде отворен още през април тази година. Датата се отсрочва към този момент няколко пъти, като последната оповестена е 1 декември.

Трафикът към пернишките села е изкючително претрупан, а жителите са подготвени да излязат на митинг, защото никой не се заема с проблема, изясни кметът на с. Кладница Васил Мирчев.

" В началото на април, когато направихме репортаж, имаше представители на АПИ, подписа се анекс от министър Караджов на пътя и тогава те гордо обявиха " за четири месеца ще създадем ремонта ". Минаха четири месеца, срокът беше продължен до 5 ноември. 5 ноември мина, виждате сега - пътят е затворен. Дадоха нов период 1 декември, само че ние към този момент не им имаме вяра ", споделя още Мирчев.

По думите му би трябвало да се инсталира ограничаващата система и пътя може да бъде пуснат за придвижване, това обаче се бави към този момент две години, като от пътната организация занапред щели да я инсталират. Въпреки всички изпратени писма, няма реакция от институциите.

" Ние повече не можем да ги чакаме, тъй като обходният маршрут край Делта хил няма да издържи през зимата. Нашето самообладание е изчерпано и сме подготвени на гражданско непокорство ".

Жители на селото пък описват, че за градежа на пътя няма публикуван план, както и че техни парцели около пътя към момента не са отчуждени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР