Пореден провал в първи кръг претърпя Григор Димитров. Хасковлията загуби

...
Пореден провал в първи кръг претърпя Григор Димитров. Хасковлията загуби
Коментари Харесай

Пореден провал за Григор Димитров

Пореден неуспех в първи кръг претърпя Григор Димитров. Хасковлията загуби дуела си против Ян-Ленар Щруф от " Мастърс " в Рим и се сбогува бързо с конкуренцията след 4:6, 7:6(5), 3:6 за 2 часа игра.

Димитров загуби първия сет, съумя да остане в мача с триумф след тайбрек във втория, само че в решителния поведе с 3:1 и разреши поврат до 3:6, което докара до победа за Щруф. Германецът ще играе във втория кръг с хърватина Марин Чилич (№9).

Гришо записа загуба в първи кръг на втори следващ шампионат. Преди това той се сбогува още с откриващия мач на шампионата в Мадрид. В Барселона пък съумя да доближи до втори кръг, само че там бе надвит от чеха Николас Жари.

Хасковлията е в серия от три следващи загуби.

Първи сет
Гришо стартира неприятно срещата и позволи ранен пробив. Българинът не влезе добре в мача, направи двойна неточност и прати два пъти топката в навън, което бе задоволително за триумф в гейма за Щруф. Германецът съумя при първите си два сервис гейма, а в идващите си и Димитров се оправи добре.

При 3:2 за Щруф хасковлията съумя да пробие, а по-късно и да поведе с 4:3. Германецът взе идващото си подаване, а при своя сервис Димитров позволи три непредизвикани следващи неточности и бе продънен. Щруф затвори сета с гейм на 40 и излезе напред в резултата след 6:4.

Втори сет
Двамата тенисти демонстрираха постоянен и мощен сервис, който не позволяваше съвсем да се стигне до благоприятни условия за пробив. При 2:2 прекрасен ретур обезпечи брейкбол за Димитров, само че Щруф се измъкна. Последваха умерено сервис геймове, преди да се стигне до 5:5. Хасковлията направи следващите си непредизвикани неточности, които го доведоха до действителна заплаха за загуба на мача. Все отново той съумя да излезе от тежката обстановка и да вкара сета в тайбрек. Там българинът съумя да надделее със 7:5 и да докара срещата до трети съдбоносен сет.

Трети сет
Димитров стартира чудесно решителната част и записа пробив. Първата ни ракета заложи на сервис-мрежа при подаването на Щруф и съумя да завоюва гейма на противника си. Последваха разменени сервис геймове, а Димитров дръпна с 3:1. Щруф избави нов пробив, който можеше да постави завършек на очакванията му за триумф ив този миг срещата промени развоя си. Следващите си две сервис гейма Гришо ги загуби след нови непредизвикани неточности, до момента в който германецът доби самочувствие и не разреши да се стига до пробив при негово подаване. В последна сметка откакто поведе с 3:1 Гришо позволи загуба в сета с 3:6, което означаваше и завършек на присъединяване му в Рим.

ИЗточник: Блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР