Пореден протест заради лоши пътища. Жители на сливнишките села Гълъбовци,

...
Пореден протест заради лоши пътища. Жители на сливнишките села Гълъбовци,
Коментари Харесай

Блокирани у дома: Жители на сливнишки села плащат винетки за черни пътища, по които едвам се движат


Пореден митинг поради неприятни пътища. Жители на сливнишките села Гълъбовци, Гургулят и Ракита се оплакват, че карат по съвсем черни пътища до техните села, само че са задължени да заплащат винетки.

След серия митинги, години наред, хората взеха решение да пренесат недоволствата непосредствено пред постройката на " Пътната организация ".

За последната година и половина сме създали три репортажа по тематиката, смяна за хората обаче няма. Асфалтът се засипва с трошляк, тъй като е по-лесно.

Снимка: bTV


Жителите на селата всекидневно се изправят пред рискови обстановки. Докато заобикалят дупките, им се постанова да навлизат в насрещното придвижване, което е причина за ПТП.
https://btvnovinite.bg/video/tazi-sutrin/asfalt-kato-harmonika.html

Линейките също доближават постепенно до тези обитаеми места, които се намират единствено на 10 км от Сливница и идеалния асфалт на съвсем готовата автомагистрала „ Европа “.

Снимка: bTV


„ Положението е трагично. Преди три години, когато от кметството схванаха, че ще протестираме, запълниха дупките с трошляк. Непрекъснато караме сред ляво и дясно платно “, разяснява Атанас Ловчинов, гражданин на село Гълъбовци.

Снимка: bTV


Разстоянието сред Гълъбовци и Ракита, което е 8 км, се взема за 40 минути.

Нов митинг и нови обещания имаше предходната пролет от представители на АПИ.

Жителите на селата даже се радват, когато е зима и има лед и сняг – тогава най-малко не друса.

Към момента има готови документи, има планове, има определен строител, само че строително позволение няма. Очаква се автограф от Министерството на районното развиване, само че него към момента го няма.

Ситуацията всеки ден става все по-лоша.

Хората стачкуват пред „ Пътната организация “, тъй като желаят да схванат дали и по кое време ще има същински ремонт. Те показват, че пътят им не е ремонтиран 40 години, а той е единственият, който свързва Брезник със Сливница. Децата не могат да стигнат до учебно заведение, а възрастните не могат да отидат за медикаменти. Затруднен е достъпът до хранителни магазини и опазване на здравето.

От АПИ твърдят, че ще се извършат нужните дейности, ще стартират напролет. В идващите седмици от организацията ще бъдат подготвени за започване на работата в период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР